Kangasala-talo sai uudet ravintoloitsijat - Ravintolat - Aamulehti

Kangasala-talo sai uudet ravintoloitsijat – Kulttuuriravintola Jalmari alkaa tarjota pubiruokaa ja klubi-iltoja, kunhan korona hellittää

Uutta Kulttuuriravintola Jalmaria luotsaavat toimitusjohtaja Janne Heinonen ja ravintolapäällikkö Mikael Laine. Ravintolan listalle tulee oluiden ja viinien kanssa maistuvaa, lähellä tuotettua ruokaa.

Ravintolapäällikkö Mikael Laine (vas.) ja toimitusjohtaja Janne Heinonen ovat Kangasala-talon uuden Kulttuuriravintola Jalmarin ravintoloitsijat. Heidän tavoitteenaan on monipuolistaa Kangasala-talon toimintaa ja ruokatarjontaa.­

25.2. 19:06

Aamulehti

Kangasala-talon ravintoloitsija vaihtui viikko sitten.

Uutta Kulttuuriravintola Jalmaria luotsaavat toimitusjohtaja Janne Heinonen ja ravintolapäällikkö Mikael Laine. Heidän tavoitteenaan on monipuolistaa Kangasala-talon toimintaa.

Perinteisten väliaikatarjoilujen ja kokouslounaiden lisäksi Kulttuuriravintola Jalmari tuo taloon uutta ruokatarjontaa.

– Kun vain maailma sallii ja tilanne on mahdollinen, meidän on tarkoitus avata Galleria-tilaan olut- ja viiniravintola, josta saa pubiruokaa, Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan ravintolan listan kehitteleminen on vielä kesken, mutta luvassa on ”simppeliä ruokaa”.

– Meille ei tule kovin laajaa listaa, mutta tarjoamme sellaisia ruokia, jotka maistuvat, kun tulee vaikkapa oluelle tai viinille.

Kangasala-talon torinpuoleiselle seinustalle tulee kesäterassi, jonne on käynti Galleria-tilasta.

Uuden ravintolan avautumispäivästä Heinonen ei uskalla antaa arviota. Kaksikko aikoo rauhassa odottaa koronatilanteen helpottumista.

– Isompi toiminta käynnistyy vasta sitten, kun se on järkevää niin asiakkaille kuin meille yrittäjillekin. Avaamme sitten, kun ei ole enää rajoitteita, jotka tekevät toiminnan järjestämisestä hankalaa.

Suunnitelmissa klubi-iltoja

Kulttuuriravintola Jalmari kunnioittaa nimellään Kangasalan kulttuuripersoonan, kirjailija ja teatterinjohtaja Jalmari Finnen perintöä.

Heinosen ja Laineen tavoitteena on luoda Jalmarista viihtyisä ja paikallista kulttuuria tukeva paikka. Paikallisuus näkyy ravintolassa lähituottajien raaka-aineiden suosimisen lisäksi myös esiintyjien valinnassa.

Ravintoloitsijat aikovat alkaa järjestää Kangasala-salissa klubi-iltoja virkistääkseen keskustan toimintaa.

– Ideana on, että Kangasala-saliin tulee esiintymään joku hyvä paikallinen duo, trio tai vastaava orkesteri. Sinne laitetaan pystypöydät ja baari pystyyn, kuunnellaan hyvää paikallista musiikkia, juodaan maukasta juomaa ja nautitaan klubimaisesta tunnelmasta, Heinonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?