Tampereen parhaalle paikalle avautui ravintola, joka leikkii aasialaisilla vivahteilla eikä jätä nälkäiseksi - Ravintolat - Aamulehti

Tampereen parhaalle paikalle avautui ravintola, joka leikkii aasialaisilla vivahteilla eikä jätä nälkäiseksi

Scandicin ravintolatila on ainoalaatuinen Tampereen mittakaavassa.

1.11.2018 20:40 | Päivitetty 1.11.2018 20:55

Mikä: Rautatieasemaa vastapäätä sijaitseva Scandic Tampere City uudistui ja avasi lokakuussa Be Calm & Buzz on -nimisen ruoka- ja drinkkiravintolan. Ravintola ilmoittaa ajan hengen mukaisesti tarjoavansa monipuolisesti vegaanisia ja kasvispainotteisia annoksia sekä käyttävänsä ruoanlaitossa aasialaisten keittiöiden vivahteita. Keittiömestarina toimii Veli-Pekka Huuhka.

Sijainti ja miljöö: Hieman hankalasti, mutta kaiketi trendikkäästi nimetyn ravintolan sijainti on yksinkertaisesti erinomainen. Ratikkatyömaat haittaavat vielä pahoin aseman seutua, mutta kun ne hellittävät, Scandic on taas paraatipaikalla keskustan ytimessä. Katettu sisäpiha on edelleen avara ja ilmava, joskin paikoin vähän viileä. Tummanvihreät seinät luovat lämmintä tunnelmaa. Nahkasohvat ja pitkät pöydät rikkovat sopivasti harmoniaa.

Tunnelma: Ruokailemme ravintolassa pari viikkoa avaamisen jälkeen ja paikalla on runsaasti sekä paikallisia ruokailijoita että oletettavasti hotellin asiakkaita. Mutta tilaa on niin hyvin, ettei pöytävarausta välttämättä tarvitse tehdä. Sijainti hotellin yhteydessä takaa sen, että asiakaskunta on hyvin monipuolista ja kansainvälistä.

Ruoka ja juoma: Vaikka ravintola ilmoittaa painopisteekseen kasvisruoat, listalta löytyy annoksia joka lähtöön black angus -pihveistä hampurilaisiin ja pizzoihin asti. Kokoamme kahden hengen seurueellemme kolmen ruokalajin menun varsin perinteisellä kaavalla.

Aloitan itse espanjalaisella iberico-kinkulle (8,00), seuralaiseni valitsee crab caken eli jokirapu-katkarapukakun (8,00). Iberico vie parhaimmillaan kielen mennessään, mutta Espanjan-kävijänä tiedän, että laatua on monenlaista. Tässä annoksessa kinkkusiivut ovat odotetun ohuita, maku ihan kivasti kohdallaan, mutta manchego-juustoraastetta on päällä niin paljon, että herkkä kinkun maku jää hieman jalkoihin. Ruoanlaittoahan tässä annoksessa ei nimeksikään ole, mutta se ei tullut tilatessa yllätyksenä.

Kaunista itämaisin vivahtein. Rapukakku on saanut särmää juustokuminasta.

Lämmin rapukakku on harissajugurtin ja krassisalaatin kanssa kaunis näky. Kakku on saanut ravintolan lupauksen mukaisesti aasialaista virikettä juustokuminasta. Tuo keski-ikäisen kauppamatkustajan hieltä tuoksuva intialainen mauste jakaa kovasti mielipiteitä, ja vaikka siitä itse sopivissa paikoissa pidänkin, tässä se tuntuu vähän teennäiseltä – varsinkin kun herkkien ravun makujen kanssa tuodaan kilpailemaan vielä tulinen harissakin (tunisialainen chilitahna).

Pääruoaksi valitsen kuhaa (25,00), koska se jos mikä paljastaa, millainen on ravintolan keittotaito. Käy niin kuin ennakoin (vaikka ravintola-arvostelijan ei pitäisi ennakoida). Nahan kanssa paistettua kuhaa on lautasella kolme palaa, kuten hotelliravintoloissa usein on tapana. Lautaselle on ahdettu kalan lisäksi kurpitsapyrettä, hummerikastiketta ja monenlaista kaalia ja juuresta.

Kuhasta huomaa heti, että kokki on pelannut varman päälle ja paistanut kalan taatusti kypsäksi. Kypsyys ei ole pahasti yli, mutta vaikuttaa makuelämykseen. Hummerikastikkeessa maistuu todellakin hummeri ja kasvikset on paistettu taiten. Hyvästä ruokahalusta huolimatta noin 32 prosenttia annoksesta jää syömättä, kun ei millään jaksa.

Seuralaiseni porsaankylki (20,00) on aseteltu nätimmin. Tämäkin annos on suuri, mutta pitkä lautanen saa sen näyttämään ilmavammalta. Puuhiilillä grillattu porsaanniska ja -kylki ovat saaneet korealaista särmää huumaavasta soijamarinoinnista ja maku on juuri niin rasvaisen taivaallinen kuin annoksen ulkonäöstä saattaa kuvitella. Lisätwistiä keittiö on hakenut inkiväärillä voimakkaasti maustetuista kurkuista. Vähempikin riittäisi. Paahdetut perunat maistuvat paremmalta kuin näyttävät.

Chai latte -mausteinen ja hyvin makea crème brûlée raikastuu, kun sen kanssa maistaa kookossorbettia.

Jälkiruoista Rocky Road eli suklaabrownie (8,00) on tuhdin täyteläinen, kostea ja makea. Ohessa tarjottujen suolapähkinöiden ja vaahtokarkkien suola-sokerileikki on hauska lisä. Crème brûlée (8,00) eroaa perinteisestä chai latte -mausteen ansiosta. Tämä intialainen mausteseos koostuu yleensä aniksesta, kardemummasta ja kanelista. Tässä crème brûléessa korostuu hauskasti jouluinen kanelin aromi. Viereisestä kupista tarjoiltava kookossorbetti leikkaa raikkaasti vanukkaan runsasta makeutta.

Ravintolan viinilistalta löytyy kunnianhimoisia viinejä kuten Marcel Deissia Alsacesta tai Guigalia Rhônesta, mutta näitä saa tietysti vain pulloittain.

Palvelu: Viime aikoina on käyty julkista keskustelua suomen kielen asemasta eikä suotta. Nyt piti nähdä sekin päivä, ettei ravintolalla ole lainkaan suomenkielistä viinilistaa. Be Calm jne. -ravintolan tarjoilijat hoitivat työtään energisesti hymy huulessa. Keittiön logistiikka on ikävä kyllä viritetty niin tehokkaaksi, että taas kävi niin kuin usein tapaa käydä, että alkuruokaa kannetaan pöytään jo silloin, kun harkitset ottavasi ensimmäisen siemaisun aperitiivistasi. Sama kiireinen tahti jatkui läpi aterian. Jos siis haluaa tulla istumaan pitkää kynttiläillallista, tämä ei ole siihen oikea paikka.

Keittiö on auki myöhään

Mikä: Be Calm and Buzz on, Scandic Tampere City, Hämeenkatu 1, Tampere.

Avoinna: ma–to 11–14 ja 16–23, pe 11–14 ja 16–00, la 12–00, su 15–21.

Hinnat: alkuruoat 6–9, pääruoat 17,50–25, jälkiruoat 4–8 euroa.

Oho: ravintolan alkuruokalistalla on cajun-maustettuja ja friteerattuja sirkkoja.

Tuomio: Scandic Tampere Cityn uusi ravintola tuo tamperelaiseen ravintolatarjontaan omia uusia vivahteitaan, mutta kokonaisuutena se muistuttaa suuresti kaupungin muita hotellien ravintoloita. Kysymys kuuluukin, miksi paikallinen asiakas tulisi tänne, kun samoilla kulmilla on toinen toistaan kunnianhimoisempia yrittäjävetoisia ruokapaikkoja: ★★★

Missä?

Be Calm and Buzz On

Hämeenkatu 1, Tampere, p. 03 2446 111, tamperecity@scandichotels.com.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: