Suosittu ja kannattava Thai Sisters Wok -ravintola sulki ovensa – Lopettamisen syy herättää asiakkaissa ihmetystä - Ravintolat - Aamulehti

Suosittu ja kannattava Thai Sisters’ Wok -ravintola sulki ovensa – Lopettamisen syy herättää asiakkaissa ihmetystä

Suosittu ravintola laittoi lapun luukulle 15. huhtikuuta.

Thai Sisters’ Wok oli suosittu thaimaalaisravintola Tampereen keskustassa.

17.4.2019 18:37 | Päivitetty 17.4.2019 20:45

Aamulehti

Tampereen keskustassa pieneksi ilmiöksi noussut etninen ravintola Thai Sisters’ Wok on lopettanut toimintansa 15. huhtikuuta.

Yrittäjä Ari Nurmisen mukaan ravintolalla on ollut hyvin asiakkaita ja toiminta on ollut kannattavaa. Ravintola ei voi kuitenkaan jatkaa toimintaansa työvoimapulan takia. Peltonen tarvitsisi wok-ravintolansa keittiöön kaksi työntekijää, mutta viranomaiset eivät ole myöntäneet thaimaalaisille kokeille työlupia.

– Jouduimme odottamaan ulkomaalaisvirastolta yli 11 kuukautta työperäistä oleskelulupaa thaimaalaiselle kokillemme. Vastaus oli kielteinen. Olemme hakeneet thaikeittiön taitavaa kokkia koko EU:n alueelta, mutta emme ole löytäneet yhtäkään sopivaa, Nurminen kertoo.

Ravintola ajautui ahdinkoon, kun sen keittiön avainhenkilö päätti muuttaa ravintolayrittäjäksi Helsinkiin. Toinen yrittäjistä Somjai Sripha siirtyy työskentelemään Hämeenkadulle entisen Lucan tiloihin avattavaan vietnamilaisravintolaan.

Thai Sister's Wokin tilalle avataan vapunaattona ravintola nimeltä 5/5 falafel & shaorma. Ravintoloitsija Marja Starck (vas.) ja hänen lapsensa Alexander Baaj ja Fatima Baaj uuden ravintolan talkootöissä 17.4.2019.

Uusi yrittäjä on jo löytynyt

Keskiviikkona alkuillasta uuden ravintolan muuttotalkoot olivat jo käynnissä. Kiirettä pitää, sillä tilan tuoreet yrittäjät suunnittelevat avajaisia jo vapunaatoksi.

– Tähän pyrimme, mutta ei voi sataprosenttisesti luvata, kertoo ravintoloitsija Marja Starck.

Thai Sister’s Wokin tilalle nousee ravintola nimeltä 5/5 falafel & shaorma.

Ravintola tarjoilee shaormaa, joka on kebabin tyylinen lihavarras, mutta toisin kuin kebab, se on täyslihaa. Liha tarjoillaan pitaleivällä ja eri lisukkeiden kera.

Starck perustaa ravintolan yhdessä miehensä Mahmoud Baajin kanssa. Starckilla on parinkymmenen vuoden tausta ravintoloitsijana. Perhe muutti Tampereelle Pohjois-Suomesta muutama vuosi sitten.

Starckin mukaan yrittäjäpari on etsinyt sopivaa tilaa ravintolalle jo pari vuotta.

– Nyt löytyi valmis paikka ilmastointeineen, mikä on harvinaista, Starck sanoo.

Starck kuvailee tulevan ravintolan ilmettä ”latomaiseksi”. Myös keittiötä muutetaan uusien yrittäjien tarpeen mukaan.

Juttua päivitetty 17.4.2019 kello 20:45 uuden yrittäjän kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut