pirkanmaa

Tappiollinen Tampereen Yo-talo Oy ei päässyt yrityssaneeraukseen – päätöksestä valitetaan hoviin

Toimitusjohtaja Petri Lairikon mukaan käräjäoikeuden päätöksestä valitetaan hovioikeuteen. Yo-talon ja Palatsiteatterin toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.

JUKKA VUOKOLA
Tappiollinen Tampereen Yo-talo Oy ei päässyt yrityssaneeraukseen – päätöksestä valitetaan hoviin

Tampereen legendaarisen yo-talon toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti, vaikka konkurssi uhkaa tilojen päävuokralaista.

Kati Kalliosaari Aamulehti

Tampereen käräjäoikeus on hylännyt Tampereen Yo-talo Oy:n saneeraushakemuksen. Oikeuden mukaan yhtiö ei kyennyt esittämään toimenpiteitä, joilla sen toiminta saataisiin kannattavaksi.

Taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut Tampereen Yo-talo Oy on maineikkaan Tampereen ylioppilastalon päävuokralainen. Yhtiö jätti saneeraushakemuksen Tampereen käräjäoikeuteen 24. lokakuuta saadakseen lisäaikaa velkojensa maksuun.

Ulkomailta työmatkalta tavoitettu yhtiön toimitusjohtaja Petri Lairikko kommentoi tietoa lyhyesti tekstiviestillä.

- Olemme valittaneet hovioikeuteen, mikä tarkoittaa sitä, että toiminta jatkuu normaalisti. Mitään dramatiikkaa ei ole ja kaikki tulee menemään hyvin, Lairikko vakuuttaa.

Lairikon mukaan asia käsitellään hovioikeudessa noin puolen vuoden kuluttua.

Kesäfestarit epäonnistuivat

Lairikko on aikaisemmin kertonut Aamulehdelle, että talousvaikeudet johtuvat viime kesänä Tampereen Ratinassa järjestetyistä kesäfestareista, jotka epäonnistuivat taloudellisesti.

Saneerausmenettelyn tarkoituksena on yrityksen toiminnan tervehdyttäminen niin, että maksukyvyttömyys voidaan poistaa. Käräjäoikeus ei pitänyt tavoitetta realistisena.

Yrityksellä on ollut kesän jälkeen jatkuvia vaikeuksia selviytyä maksuistaan. Käräjäoikeuteen on jätetty myös konkurssihakemus, jonka on toimittanut verohallinto.

Tampereen Yo-talon liikevaihto oli viime tilikaudella noin miljoona euroa ja tilikauden tulos miinus 131 000 euroa. Yhtiöllä on useita velkomustuomioita. Velkomustuomio tarvitaan, jotta avoimelle saatavalle saadaan ulosottoperuste ja se saadaan ulosottovirastoon perittäväksi.

Musiikkiteatteri Palatsin uusi tuleminen

Tampereen kaupungin omistuksessa oleva Ylioppilastalo sijaitsee Kauppakatu 10:ssä. Vuokralaisia on kaksi. Tampereen Yo-talo ja ravintola Tiiliholvi.

Petri Lairikon ja Katariina Leinon luotsaama Musiikkiteatteri Palatsi siirtyi Ylioppilastaloon päävuokralaiseksi loppuvuonna 2014. Musiikkiteatteri Palatsi toimi sitä ennen Hämeenkadulla Tuulensuun talossa.

Yhtiön liikeideana on järjestää konsertteja, keikkoja ja discoja sekä harjoittaa samassa yhteydessä ravintolatoimintaa. Ennen esityksiä on mahdollisuus ruokailuun.

Yhtiön palveluksessa on 15 työntekijää, jotka työskentelevät tuntisopimuksilla.

Musiikkiteatterin ensi kevään ohjelmistossa on muun muassa We rock! Heavyrock night -show.

Ylioppilastalo on Tampereen kaupungin realisoitavien kiinteistöjen listalla ja myytävänä. Toistaiseksi ostotarjouksia ei ole tullut.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Tampereella on erityisosaamista isojen talojen siirrossa, joten jos kaupungilta hakisi lisää rakonnusoikeutta ja nostaisi nykyisen YO-talon 30 metriä ylöspäin ja rakentaisi asuintalon siihen alle? YO-talo tulisi siis asuinrakennuksen katolle, joten suojelukysymyksistä ei tarvitse välittää.

  • Nimetön

    Musiikkiteatteri Palatsi on myös velkojien toimesta haettu konkurssiin (lähde asiakastieto.fi):

    81 2177226-1 Musiikkiteatteri Palatsi Oy Esittävät taiteet Tampere Pirkanmaan maakunta Leino Päivi Katariina KHV 27.12.2016

    Toisaalta tämä ei ole ihmekään koska yrityksen liikevaihto 2016 oli Kauppalehden mukaan vain 63000€

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet