Saksan kauppaylijäämä kaikkien aikojen ennätykseen

STT, AFPFrankfurt

Saksan kauppaylijäämä nousi maaliskuussa kaikkien aikojen ennätykseen, kertoo maan tilastokeskus Destatis. Kauppaylijäämä kohosi jyrkästi 24 miljardiin euroon helmikuun 20 miljardista eurosta.

Ylijäämä kasvoi, koska vienti vahvistui ja tuonti supistui. Vienti lisääntyi 1,9 prosenttia 101 miljardiin euroon. Tuonti putosi samaan aikaan 2,3 prosenttia 78 miljardiin euroon.

Finanssikonserni ING DiBan ekonomisti Carsten Brzeski arvioi viennin kasvun osoittavan, ettei maailmantalouden heikentyminen voi olla niin voimakasta kuin alkuvuodesta pelättiin.

Saksan teollisuustuotanto sen sijaan supistui maaliskuussa. Siihen vaikutti kuitenkin pääsiäisen ajoittuminen tänä vuonna maaliskuun puolelle.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tämä osoittaa taas euron mahdottomuuden. Saksan ja Suomen kaltaiset maat samassa valuutassa. Kenen ehdoilla rahapolitiikkaa ohjataan? Ei varmasti ainakaan Suomen!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio