Raumasterin kaikki syytteet hylättiin – Valtiolle tuli oikeudenkäynnistä 200 000 euron lasku

Kari Suni
Raumasterin kaikki syytteet hylättiin – Valtiolle tuli oikeudenkäynnistä 200 000 euron lasku

Raumaster Oy:n toimitalo Nortamonkadulla Rauman keskustassa.

Harri AaltoTampere

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt raumalaisen suuryrityksen Raumaster Oy:n kolmea vastuuhenkilöä vastaan nostetut syytteet yrityssalaisuuden väärinkäytöstä.

Syyttäjä vaati ehdollisia vankeusrangaistuksia yhtiön nykyiselle hallituksen puheenjohtajalle (s.1945), hallituksen jäsenelle (1954) ja yhtiön prokuristille (1960). Syyttäjä vaati lisäksi Raumasterille 350 000 euron yhteisösakkoa.

Jutussa asianomistajana ollut sastamalalainen Pneuplan Oy vaati lähes 12,5 miljoonan euron korvauksia rikoksella aiheutetusta vahingosta. Käräjäoikeus hylkäsi myös tämän vaatimuksen.

Oikeudenkäynti oli erittäin kallis. Valtio joutuu korvaamaan vastaajille noin 200 000 euroa, josta noin 160 000 euroa on asianajokuluja.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet