Mitä pitäisit jopa kahden euron taksikyydistä? Onnibusista tuttu Möttö tuo halpataksin Tampereelle

Ilkka Laitinen / Aamulehden arkisto
Mitä pitäisit jopa kahden euron taksikyydistä? Onnibusista tuttu Möttö tuo halpataksin Tampereelle

Pekka Möttö on halpataksiyhtiö Tuup Oy:n toimitusjohtaja. Hän on tuonut Suomeen myös halpabussiyhtiö Onnibusin.

Tiina Vuorimäki Aamulehti

Uusi halpataksipalvelu aloittaa Suomessa. Sen takana on myös Onnibus-halpabussitoiminnan käynnistänyt Pekka Möttö. Kyyti-halpataksipalvelu aloittaa tänään torstaina Oulussa. Se ilmoittaa tarjoavansa taksimatkat todella edullisesti ja ilman varausmaksua. Taksimatkan hinta on halvimmillaan kaksi euroa.

Autossa voi olla muitakin matkustajia. Kyydin edullinen hinta perustuu jakamiseen ja autojen tehokkaaseen käyttöön. Kyyti maksetaan tilattaessa sovelluksella. Kuljettajalle ei voi maksaa.

- Kyyti on palvelu, joka liikennemarkkinoilta puuttuu, eikä ainoastaan Suomessa vaan globaalisti. Liikkumispalvelujen käyttäjille matkan ensimmäinen ja viimeinen osuus on usein hankalin, ja Kyyti ratkaisee tämän ensimmäisen ja viimeisen mailin ongelman, Tuup Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo.

Kyydillä on kolme palveluluokkaa: Express, Flex ja Smart.

Express on taksimainen ”suorinta tietä” -palveluluokka, joka on hinnaltaan perinteistä taksia merkittävästi halvempi. Flex on palveluluokka, jossa asiakas on valmis joustamaan hieman odotus- tai matka-ajassa. Smart-palveluluokassa asiakas on valmis joustamaan reilusti saadakseen edullisen kyydin.

Tämän kevään aikana Kyyti-palvelu tulee myös Tampereelle ja Turkuun. Helsingissä on tarkoitus aloittaa myöhemmin tänä vuonna.

Kyytejä voi alkuvaiheessa tilata Tuup-sovelluksen kautta, joka on ladattavissa ilmaiseksi Google Play ja App Store -kaupoissa.

Jatkossa Kyytejä voi tilata myös muiden myyntikanavien kautta kuten esimerkiksi junalipun oston yhteydessä.

- Uusi Kyyti-palvelu on erittäin kiinnostava, täydentäisi junamatkaa erinomaisesti sekä muodostaisi edullisen matkaketjun. Tavoitteena on yhdessä Kyydin kanssa testata palvelua tämän vuoden aikana, sanoo VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen.


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • -JP-

    Vein minäkin 2€/hlö jo nyt. 6 henkilön ryhmä meni syntymäpäiville. Matka oli vajaa 3 km. Lähtö on 5,90€. 2,05€/km 6 henkilöllä. Kokonaishinnaksi tuli 12,10€. Ei siis mitään ennenkuulumaton.

  • 197153

    Ei kysyntä automaattisesti hurjaan kasvuun lähde.Perus suomalainen ihminen kun kulkee omalla autollaan.Taksin tilaaminen ei ole suvaittavaa ettei naapuri kiinnostu liikaa.Ensimmäinen ensimmäistä hiukan kahden jälkeen tarvitsee liian moni mittaria yhtä aikaa ja silloin ei naapurinkaan verho heilu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet