Futuricella huimat suunnitelmat: palkkaa 170 uutta digiosaajaa – Tamperekin saa osansa työpaikoista

Viime vuosi oli Futuricelle hyvä vuosi niin maailmalla kuin Tampereellakin.

OUTI JÄRVINEN/KL
Futuricella huimat suunnitelmat: palkkaa 170 uutta digiosaajaa – Tamperekin saa osansa työpaikoista

Futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjäsen mukaan Tampereelle aiotaan palkata 20 uutta digiosaajaa.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Tampereellakin toimiva digitaalisia ratkaisuja kehittävä Futurice aikoo palkata kuluvan vuoden aikana 170 uutta digiosaajaa. Toimitusjohtaja Tuomas Syrjäsen mukaan tavoitteena on, että työpaikoista parisenkymmentä tulisi Tampereelle.

– Rekrytoinnit painottuvat ohjelmistokehittäjiin, mutta etsimme myös design-puolen osaajia sekä business advisoreita, Syrjänen kertoo.

Futuricella on tällä hetkellä noin 380 osaajaa Berliinissä, Tukholmassa, Münchenissä, Lontoossa, Tampereella ja Helsingissä. Tampereen toimipisteessä työskentelee hieman yli 50 henkilöä.

Tampereella on tilaa kasvaa, sillä toimisto muutti vuodenvaihteessa uusiin tiloihin entiseen Tampellan tehdaskiinteistöön.

Tampere hyvässä kasvuvauhdissa

Viime vuosi oli Futuricelle vahva, kun digitalisaatio alkoi saada jalansijaa asiakasyritysten liiketoiminnan keskiöstä. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 38 prosenttia 38,4 miljoonaan euroon.

Yhtiö teki liikevoittoa 5,1 miljoonaa euroa. Vauhdikkainta kasvu oli Saksassa, jossa yhtiön liikevaihto kasvoi 116 prosenttia.

Myös kasvuyrityksen Tampereen toimipiste oli vahvassa vedossa.

– Tampere on menestynyt hyvin niin kasvun kuin asiakkuuksienkin osalta. Kasvua tuli viime vuonna 30 prosenttia. Uskon, että hyvä työ ja tarjoama johtaa siihen, että Tampere kasvaa jatkossakin.


Kommentit (5)

 • Nimetön

  ”Tampereella kuulema kaikki ICT-ammattilaiset viedään käsistä. ”

  No ei.

  Siksi niitä on yhä työttömänä.

 • Nimetön

  ”Digi-osaaja kaiketi siis tarkoittaa koodaria, niitähän tällä hetkellä pääosin haetaan.”

  Joo mutta vain hyvin tietyn tyyppisiä. Pitää olla kolme vuotta kokemusta kaksi vuotta vanhasta teknologiasta.

  Paras tapa työllistyä lienee kehittää itse jokin uusi ohjelmointikieli tai -kehys, niin voi sitten olla sen huippuosaaja heti, kun siitä tulee seuraava hypeteknologia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet