Pitko ja Sihto: Maan isä juoksee Aaron perässä - Pitko - Aamulehti

Pitko ja Sihto: Maan isä juoksee Aaron perässä

Koko maa hiilinielussa

29.6.2019 6:30

Sauli Niinistö paljasti toimittajalle maakuntamatkalla Pälkäneellä, millainen on presidentin kesä.

– Tämmöistä tämä on, sanoi presidentti. Lomaa ei päivääkään ja Lohjan mökille ehtii kerran kesässä. Onneksi kunto pysyy kovana, kun juoksee Aaro-pojan perässä.

Presidentti kuunteli Juupajoella professori Timo Vesalan esitelmää hiilinielusta. Minä en ymmärrä hiilinielusta mitään, mutta meidän nokikolarillamme on kylän pisin hiilijalanjälki. Joskus tuntuu siltä, että hiilinielu on hotkaissut maasta kaiken järkipuheen.

Suunnitteilla onkin elokuva Pekka Puupää ja Pätkä hiilijalan jäljillä.

Suomessa kaikki on hyvin. Presidenttimme kävelee metsässä, pääministeri Antti Rinne marssii Pride-kulkueessa, ja Niinistön kaveri Jyri Häkämies nosti sateenkaarilipun kapitalisten pääbunkkerin Palace-talon katolle.

Häkämies on hyvää seuraa työväen presidentillemme. Kotkassa tämä vuorineuvosten ylin edunvalvoja asui Työmiehen kadulla ja kannattaa Kotkan Työväen Palloilijoita.

Lempäälä nimesi Mörkö Anttilan ja Jenni Hiirikosken kunniaksi jäähallille vievän kadun Kapteenienkaduksi. Tiukassa ovat Lempäälässä sotilasarvot. Valkeakoskella on ollut 70 vuotta Kenraalintie.

Jussi Halla-ahon perussuomalaiset kokoontuvat Tampereelle puoluekokoukseen. Persujen propagandapäällikkö Matti Putkonen on ollut mukana vuosikymmeniä kaikissa ydinvoimalaa suuremmissa operaatioissa.

Putkonen keksi, että tuulivoimalat tuhoavat lepakoiden keuhkot, ja että Sanna Marin vie työmiehiltä lauantaimakkarat leivän päältä. Siitä alkoi persujen kiri.

Hakaniemen rottweilerin uran suurin takaisku sattui hääyönä 12. elokuuta 2006. Talosta katkesivat sähköt, ja Matin oli hääyönä tultava toimeen pelkällä tuulivoimalla.

Putkosella (ent. demari) on ollut kaksi kovaa K-luokan tavoitetta. Kaataa kommunismi ja kepu. Kommunismi kaatui, ja nyt on menossa kepu.

Kevennys paikallaan: Hakkarainen (nimi muutettu) ajoi kukon päälle ja kysyi isännältä, kuinka voi korvata vahingon.

– Riittää, kun tulet aamulla viiden aikaan kiekumaan tunkion päälle, sanoi isäntä.

Antti Rinne aikoo työllistää Suomen eliitin, ja pestasi yhteensä 82 valtiosihteeriä ja erityisavustajaa. Kepu työllisti tuplapalkalla kaikki eduskunnassa pudonneet.

Kun Mauno Koivisto oli pääministerinä, hänellä oli vain yksi avustaja, Paavo Lipponen. Yhteispeli sujui hyvin, sillä kumpikaan ei ymmärtänyt toisen puhetta. Manu kun oli Turusta ja Paavo Savosta.

Koiviston opeilla Lipposesta tuli pääministeri ja eduskunnan puhemies.

Lopuksi huumoria: Mies meni lomallaan pubiin. Rouva soitti perään:

– Missä viivyt? Sinähän lupasit tulla kotiin viiden jälkeen!

– Mutta minähän olen ottanut vasta neljä.

Pakinoitsija onnittelee tänään Pekka Pomo Paavolaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos