Pitkon pakina - Pitko - Aamulehti

Pitko ja Sihto: Ajatollah Pukista Ratinan sankari

Tiikeri, joka iskee hymy huulillaan

7.9.2019 6:15

Ratinasta on tullut jalkapallomme Mekka, ja ajatollah Teemu Pukista sen sankari. Kuusi viimeistä maaottelua, kuusi voittoa eikä ainuttakaan palloa Huuhkajien Lukas Hradeckyn vartioimaan maaliin.

Kun Italian maajoukkue juoksee sunnuntaina Ratinan barbaarimaiseen betonibunkkeriin, yksitoista miestä shortseissaan ovat valmiit murskaamaan heidät.

Pukki on kuin tiikeri, joka iskee ja katoaa pieni hymy huulillaan. Sankari oli myös Tampereella syntynyt Glen Kamara, joka ei tehnyt Kreikka-ottelussa ainuttakaan virhettä. Glen käsittelee palloa hellästi kuin rakastettuaan.

Valmentaja on nykyään yhtä kertakäyttöinen kuin muovipussi. Markku Kanerva katseli vuosia kakkosvalmentajana, kun valmentajat poistuivat pyöröovista, mutta hän loi pelaajistaan kuuden laudaturin jalkapalloilijoita.

Ratinassa istuu sunnuntaina Palloliiton entinen puheenjohtaja Sauli Niinistö. Presidentti kertoi kiukuttelevansa Mäntyniemen ruokahävikistä. Eivät edes Lennu ja adjutantit jaksa syödä kaikkea hävikkiä.

Niinistön pitäisi hankkia isompi koira tai dobermanni Matti Putkonen, jonka lempiruoka on astronauttien pussikeitto.

Presidenttimme on onneksi vain melkein kasvissyöjä, sillä historian ensimmäiselle kasvissyöjälle Aatamille kävi hullusti.

Aatami söi kielletyn omenan, ja nuoripari häädettiin paratiisista.

Niinistön mielestä paras kokki on se, joka ei aiheuta hävikkiä. Niinpä meteorologit ilmestyvät kokkiohjelmiin. Anne Borgström tarjoaa ohutta yläpilveä ja lännen ja idän välistä tuulta. Pekka Poudan suosikki on lounas. Mette Mannonen suosittelee janoon rankkasadetta Pirkanmaalle.

Juha Sipilän hallituksen iltakoulussa syötiin hyvin. Ruokaministerinä oli Rehula.

Tähän väliin kevennystä: – Tarjoilija, tätä pihviä ei voi syödä. Tuokaa hovimestari tänne!

– Hovimestarimme on sitkeä. Eikö uusi pihvi riittäisi, tarjoilija vastasi.

Nuoruudessani perunat, lantut, porkkanat, tomaatit ja kanat kasvatettiin omalla takapihalla ja jouluksi oli pihapuun omenia sanomalehteen käärittyinä. Niillä selvittiin ilman allergioita.

Nyt Utsjoen K-marketin suosituin tuote on uusiseelantilainen lammas. Sen kauempaa lammasta ei voi hakea.

Ruokahalu kasvaa syödessä, mutta jano lähtee juodessa. Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen osti lähinnä itselleen 30 000 euron golfosakkeen, mutta kaikki on suhteellista. Kun Malinen puttasi 300 postilaista pihalle, osake maksoi vain sata euroa per nuppi.

Huumoria lopuksi: Mäkelä meni töistä suoraan Sarven pubiin, jonne kiukkuinen vaimo soitti:

– Missä viivyt? Sinähän lupasit tulla kotiin viiden jälkeen!

– Mutta minähän olen ottanut vasta neljä.

Meiltä heitettiin romu pihalle. Ei pakinoitsija vaan jääkaappi. Se (jääkaappi) tukehtui hävikkiruokiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: