Luottamuspula kärjistyi Ylöjärven kaupungin­hallituksessa: tilapäinen valiokunta tarvitaan, sanovat sdp ja perussuomalaiset

Sdp:n Ylöjärven valtuustoryhmän puheenjohtajan mukaan demareiden luottamuspula kohdistuu perussuomalaisten Erja Pelkoseen.

Ylöjärven kaupunginhallituksessa vallitsee luottamuspula, jonka vuoksi hallitus aloittaa tilapäisen valiokunnan valmistelun ensi viikolla.

| Päivitetty

Aamulehti

Ylöjärven kaupunginhallitus aloittaa ensi viikolla tilapäisen valiokunnan valmistelun. Tilapäisen valiokunnan perustamisen taustalla on tarkoitus selvittää kaupunginhallituksen luottamusta ja toimintakykyä.

Ylöjärvellä on viime viikkoina kohuttu perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Erja Pelkosen edesmenneen avopuolison perinnönjakoon liittyvästä kiistasta. Pelkonen on kaupunginhallituksen jäsen sekä kaupunginhallituksen edustaja ympäristölautakunnassa.

Lue lisää: Ylöjärvellä halutaan selvittää nyt kaupunginhallituksen luottamusta – Valtuustoryhmät valmistelevat tilapäisen valiokunnan perustamista

Kaupunginhallituksen jäsen ja sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaana Heikkilä vahvistaa tilapäisen valiokunnan valmistelun liittyvän kaupunginhallituksen sisäiseen epäluottamukseen.

”Voin vahvistaa, että kaupunginhallituksen epäluottamuslause demareiden osalta koskee juuri Pelkosta, ja koko demariryhmä on asiasta samaa mieltä”, Heikkilä kertoo.

Heikkilä näkee tilapäisen valiokunnan perustamisen tarpeellisena.

”Tällä hetkellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tämän perustaminen. Meidän pitää pystyä luottamaan toisiimme, että pystymme tekemään päätöksiä” Heikkilä sanoo. Hän kertoo toivovansa, että kaupunginhallitukseen saataisiin rauha.

”Toivotaan, että tämä ratkeaa pian ja pääsemme eteenpäin. Tavoitteena on saada luottamus kaupunginhallitukseen palautettua”, Heikkilä sanoo.

Hänen mukaansa demareiden luottamuspula ei kohdistu muihin kaupunginhallituksen jäseniin, ja Heikkilän mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja nauttii täyttä luottamusta sdp:n riveissä. Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimii perussuomalaisten Mauri Heiska.

”Yksimielisesti päätettiin”

Tilapäisen valiokunnan perustaminen tarkoittaa käytännössä kuntalaissa tarkoitettua tilannetta, jossa vireille on tullut joko kunnanjohtajan irtisanomista tai toisiin tehtäviin siirtämisestä tai luottamushenkilöiden erottamista koskeva asia. Tilapäinen valiokunta voidaan asettaa myös lausunnon antamista ja hallinnon tarkastamista varten.

Ylöjärven Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen kerrottiin jo aiemmin harkitsevan Pelkosen erottamista, kun tätä koskeva kohu tuli perussuomalaisten tietoon.

Myös perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Inga-Mari Lehti vahvistaa kaupunginhallituksessa vallitsevan luottamuspulan.

”Eilisen ryhmäkokouksen perusteella luottamuspula on. Ryhmäkokouksen perusteella päätimme lähteä perustamaan tätä tilapäistä valiokuntaa”, Lehti kertoo torstaina.

Myös Lehden mukaan tilapäisen valiokunnan perustamiselle on nyt tarvetta, mutta hän ei suostu kommentoimaan liittyykö epäluottamus Pelkoseen.

”Kyllä, yksimielisesti päätettiin ryhmäkokouksessa lähteä tähän mukaan, mutta en halua kommentoida Pelkoseen liittyviä tai puolueen sisäisiä asioita”, Lehti sanoo, mutta myöntää, että haastava tilanne näkyy puolueen sisälläkin.

Lehti kertoo, että kaupunginvaltuusto tekee lopullisen päätöksen tilapäisen valiokunnan perustamisesta.

Myös Ylöjärven kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Karita Jäppinen sanoi Aamulehdelle keskiviikkona, että kaupunginhallituksessa ei ole tällä hetkellä keskinäistä luottamusta.

Aamulehti ei ole tavoittanut Erja Pelkosta kommentoimaan asiaa.

Oikaisu 18.5.2023 kello 23.35: Korjattu toista kappaletta. Kyseessä oli avopuoliso, ei aviopuoliso.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut