Kangasalan valtuusto päätti lakkauttaa Raikun koulun vanhempien vastustuksesta huolimatta

Kangasalan Raikun koulun lakkauttamisesta päätettiin kaupunginvaltuustossa maanantaina.

Opetuksen keskeyttämisestä Raikun kyläkoulussa uutisoitiin ensimmäisen kerran vuosi sitten. Vaikka koulun alasajoa vastustettiin kiivaasti, se ei tuottanut tulosta. Kaupunginvaltuusto päätti koulun lakkauttamisesta maanantaina.

Aamulehti

Koulutyö Kangasalan Raikun koulussa ei jatku tulevaisuudessa. Kaupunginvaltuusto päätti koulun lakkauttamisesta maanantaina. Päätös sinetöitiin äänin 30–20. Yksi äänesti tyhjää.

Lakkauttamispäätöksen taustalla oli rakennuksen huono kunto ja sisäilmaongelmat. Kustannusarvion mukaan akuuttien korjausten tekeminen olisi maksanut 600 000 euroa. Näillä korjaustoimenpiteillä rakennukselle olisi saatu käyttöikää lisää korkeintaan kymmenen vuotta.

Päätösehdotuksessa todettiin, että akuutit toimet eivät olisi poistaneet peruskorjauksen tarvetta.

Wilma-viesti paljasti

Opetuksen keskeyttäminen Raikun koulussa nousi keskusteluun vuosi sitten.

Huoltajille ja koulun oppilaille opetuksen lakkauttaminen tuli ensimmäisen kerran tietoon, kun Huutijärven koulusta tiedusteltiin Wilma-viestillä valinnaisaineita seuraavalle lukuvuodelle.

Lue lisää: Opetus keskeytetään Raikun koulussa Kangasalla – asia valkeni erikoisen Wilma-viestin jälkeen: ”Jotain tietoja meiltä on yritetty pimittää”

Raikun kylän asukkaat ovat olleet pettyneitä tapaan, jolla kaupunki hoiti koulun alasajon. Myöskään oppilaiden siirto Huutijärven kouluun ei ole ollut täysin mutkatonta.

Raikun kylän asukas ja vanhempain­yhdistyksen puheenjohtaja Marianne Rajala sanoo, että oppilaiden kuljettaminen koulukyydein Huutijärven kouluun ja takaisin ovat pidentäneet oppilaiden koulupäiviä huomattavasti.

Rajala kertoo, että lakkauttamispäätös oli pettymys, sillä kyläläiset tekivät paljon töitä sen eteen, että opetus omassa lähikoulussa olisi voinut jatkua.

”Olen pettynyt siihen, että meillä ei ollut aitoa mahdollisuutta vaikuttaa asiaan”, hän toteaa.

Rajala sanoo, että ilman omaa koulua kylän vetovoima laskee merkittävästi. ”Ainakin minä vanhempana arvostan korkealle sitä, että koulu on lähellä, eikä jossakin useiden kilometrien päässä”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut