Parkanon höyläämön tulipalossa ei epäillä rikosta – Palon syttymisalue on selvillä

Parkanossa paloi lauantaina Siparilan tehdasrakennus. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja eikä poliisi toistaiseksi epäile rikosta.

Parkanossa sijaitsevalla Siparilan höyläämöllä syttyi lauantaiaamuna raju tulipalo, joka tuhosi toisen alueen tuotantohalleista lähes täysin.

Aamulehti

Parkanossa syttyi lauantaina voimakas tulipalo Siparilan höyläämön tuotantorakennuksessa. Noin 2 500 neliön kokoinen tuotantorakennus tuhoutui palossa.

”Palon syttymisalue on selvillä, mutta tutkimukset tarkemman syttymissyyn selvittämiseksi jatkuvat maanantaina”, kertoo viikonlopun päivystävä tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisista.

Lue lisää: Suuri teollisuusrakennus tuhoutui kokonaan Parkanossa – Kuvat ja videot näyttävät rajun tulipalon jäljet

Laakson mukaan poliisilla on käsitys siitä, mistä tulipalo on saanut alkunsa, mutta se ei kommentoi asiaa vielä tarkemmin.

”Rikosta ei tässä vaiheessa epäillä”, Laakso sanoo.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta lauantaiaamuna 6.15. Paloa oli sammuttamassa noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä Pirkanmaan ja Satakunnan pelastuslaitoksilta.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta lauantaina hieman ennen neljää iltapäivällä, jonka jälkeen rakennus luovutettiin omistajan jälkivartiointiin, joka jatkuu sunnuntai-iltaan saakka.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat palopaikalta hieman ennen neljää lauantai-iltapäivällä.

Siparilan tehdas sijaitsee Karttiperäntiellä reilun kymmenen kilometrin päässä Parkanon keskustasta. Karttiperäntiellä on kaksi tuotantorakennusta, joista toinen säilyi vahingoittumattomana. Palanut rakennus oli puuteollisuuden tuotantorakennus, jossa sijaitsi höyläämön tuotantokoneisto.

Siparilan toimitusjohtaja Juha Sojakka kertoi aiemmin Aamulehdelle, että tuotantoa voidaan jatkaa toisessa hallirakennuksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut