Rakenteilla ollut suuri hirsitalo tuhoutui täysin tulipalossa Ikaalisissa – Sammutustyö jatkui aamuyöhön asti, poliisi tutkii syttymissyytä

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on ollut niin voimakas ja palopesäkkeitä niin paljon, että syttymispaikasta eikä syttymissyystä ole vielä tietoa.

| Päivitetty

Aamulehti

Rakenteilla olevassa kookkaassa hirsitalossa syttyi tulipalo keskiviikkona illalla. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta kello 20.15.

Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen Pannukuusentielle, rakennus oli täyden palon vaiheessa.

Päivystävä palomestari Teemu Turtonen kertoi ennen iltayhtätoista, että pelastuslaitos sammutti ja raivasi palopesäkkeitä noin kymmenen yksikön voimin. Mäen päällä olevassa suuressa rakennuksessa oli valmiina massiivisista hirsistä tehty kehikko, alakerrassa tiilirakennetta ja päällä vesikatto.

Turtosen mukaan sammutustyössä käytettiin raivausautoa ja nostolavaa. Rakennus jouduttiin palomestarin mukaan käytännössä purkamaan palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

Naapurit olivat havainneet palon ja hälyttäneet apua. Palo oli ollut Turtosen mukaan niin voimakas ja palopesäkkeitä niin paljon, että syttymispaikasta eikä syttymissyystä ole vielä tietoa. Poliisi on käynyt palopaikalla ja tutkii syttymissyytä.

Sammutustyöt jatkuivat pitkälle torstain puolelle. Turtonen kertoi aamulla kello 6.45, että pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta neljältä aamuyöllä. Torstaiaamuna pelastuslaitos aikoo vielä aamulla käydä tarkastamassa ennen kello yhdeksää, että palo on varmasti sammunut.

Rakenteilla ollut talo tuhoutui palossa täysin. ”Siitä ei jäänyt mitään käyttökelpoista.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut