Pirkanmaalle voi tulla jopa 150 tuulivoimalaa, tällaiset ovat suunnitelmat – Näillä alueilla maisema muuttuisi 350-metristen jättiläisten takia

Pirkanmaan liitto viilasi maakuntakaavaa. Huonoiten sopivia tuulivoimala-alueita vähennettiin. Kokonaan uusia löytyi viisi. Suunnitteilla on voimaloita yli kymmenkertaisesti nykyiseen nähden: nyt niitä on 12, suunnitteilla yli 150.

Pirkanmaalla suuria tuulivoimaloita ei vielä monta ole, mutta tilanne muuttuu. Tältä näyttää Sastamalassa Suodenniemellä, jossa tuulimyllyt aloittivat toimintansa kesällä 2022.

Aamulehti

Pirkanmaalla on kesäkuun loppuun nähtävillä luonnos uudesta vaihemaakuntakaavasta. Elonkirjo ja energia -niminen kaava päivittää nykyistä maakuntakaavaa. Erityisen huomion saa tuulivoima.

Kaavaluonnoksessa ja sen materiaaleissa käsitellään enemmän tai vähemmän perusteellisesti uusiutuvan energian tuotantomuotoja ja luonnon monimuotoisuutta. Myös kaupan sääntelyä on uudistettu lakimuutosten mukaisiksi. Kaavaluonnoksesta voi antaa palautetta verkossa kesäkuun loppuun saakka. Lisäksi on viisi yleisötilaisuutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut