Linnavuoren Patrialla alkaa muutosneuvottelut Nokialla – lomautukset voivat kestää pisimmillään puoli vuotta

Neuvottelujen taustalla on yksiköiden heikentynyt tilauskanta.

Myös Linnavuoren yksikkö kuuluu muutosneuvotteluiden piiriin. Arkistokuva on vuodelta 2016.

Patria aloittaa muutosneuvottelut määräaikaisista lomautuksista Hallin Helicopters-yksikössä ja sen Production Support -toiminnossa sekä New Production- ja Nokian Linnavuoren Diesel-yksiköissä. Patria tiedotti asiasta keskiviikkona iltapäivällä.

Patria aloittaa henkilöstön edustajien kanssa muutosneuvottelut suunnitelmasta lomauttaa määräajaksi henkilöstöä loppukesällä tai syksyllä 2023. Toteutuessaan mahdollisten lomautusten muoto ja pituus vaihtelisivat. Harkittavina ovat määräaikaiset kokoaikalomautukset ja osa-aikalomautukset. Pisimmillään lomautukset voisivat kestää arviolta 6 kuukautta henkilöltä.

Neuvottelujen taustalla on näiden yksiköiden heikentynyt tilauskanta, mistä johtuen työmäärät ovat ainakin väliaikaisesti laskeneet. Mahdollisten lomautusten vaihtoehtona tultaisiin selvittämään mahdollisuutta tarjota korvaavaa työtä Patrian muissa toiminnoissa.

Muutosneuvottelut aloitetaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä Airframe & Structure Operations ja Engine, Component & Training Operations -yksiköissä. Muutosneuvottelujen piirissä on 236 henkilöä kaikista henkilöstöryhmistä ja toteutuessaan erimittaiset lomautukset voisivat koskea arviolta enintään 153 henkilöä.

Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut