Tunnettu suomalainen vaate­kauppa­ketju avaa uuden liikkeen Lempäälän Ideaparkiin – Toimitusjohtaja uskoo kivijalkamyymälöihin

Jo vuodesta 1957 toiminut perheyritys on tänä vuonna 66-vuotias. Se avaa tällä ja ensi viikolla uusia kivijalkamyymälöitä.

Kekäle avaa uuden myymälän Lempäälän Ideaparkin A-päätyyn.

Aamulehti

Pirkanmaan vaatebisneksestä on kantautunut viime aikoina uutisia talousongelmista. Vaatekauppaketju Kekäleelle sen sijaan kuuluu hyvää, sillä se avasi torstaina uuden kivijalkamyymälän Lempäälään Ideaparkiin. Ensi viikolla avataan uusi liike Kuopioon.

Kekäleen toimitusjohtaja Joonas Kekäle kertoo tunnelmistaan Ideaparkin käytäviltä. Hän on joensuulaislähtöisen perheyrityksen toimitusjohtaja kolmannessa polvessa.

”Olen innostunut. En tiedä, haluanko nostaa koronaa enää esiin, mutta se oli raskasta aikaa meille, joten on mukavaa päästä avaamaan uutta liikettä.”

Kekäle on kauppaketju, joka myy vaatteita miehille, naisille ja lapsille. Liikkeen valikoimaan kuuluu esimerkiksi kansainvälisesti tunnettujen brändien vaatteita.

Ennen uuden myymälän avaamista Kekäleellä oli Pirkanmaalla myymälä vain Tampereella Koskikeskuksessa, jonne vaatekauppa muutti Keskustorilta Sandbergin talosta vuonna 2019. Koko maassa yrityksellä on yhteensä Kuopion myymälän avaamisen jälkeen 13 liikettä.

”Avaamme liikkeen Ideaparkiin, koska Ideapark on toimiva, hyvä ja vakiintunut kauppakeskus, jossa käy asiakkaita ympäri Suomen.”

Uuden Ideaparkin liikkeen pinta-ala on noin 1 200 neliömetriä. Kekäle sijaitsee kauppakeskuksen A-päädyssä.

Kekäle pyrkii kestävämpään toimintaan kierrätyspalvelullaan. Myymälässä ostetaan kanta-asiakkailta käytettyjä tuotteita ja ne hyvitetään Kekäleen lahjakortilla. ”Avajaisissa myymme vain uusia tuotteita, mutta kun avajaishulinat ovat ohi, niin myymme myös second handiä. Siihen kuuluu se, että ostamme tuotteet asiakkailtamme, joten avauksessa niitä ei luonnollisesti ole.”

Kekäle nostaa järjestelmänsä eduksi kestävyyden lisäksi sen, että se on asiakkaalle helppo tapa kierrättää.

”Parastahan siinä on, että ei tarvitse jäädä odottamaan sitä myyntihetkeä, kun tuote menee kaupaksi, vaan me kannamme vastuun tuotteen myynnistä edelleen.”

Vaateliikkeen valikoimaan kuuluu myös vaatevalmennuspalvelu. Varaamalla ajan asiakas saa ohjausta ja neuvontaa vaateostoksilla.

Sesonki näkyy

Uusi kivijalkamyymälä kielii siitä, että muullekin kuin verkkokaupalle on kysyntää. Kekäle toteaa, että verkkokaupalla menee ihan hyvin, mutta kivijalan merkitys on kiistaton.

”Oikeasti parhaat vaatevalinnat tehdään myymälöissä. Kaikille verkkokaupan palautusrumba on varmasti tuttua ja sehän ei ole se vastuullisin tapa shoppailla. Olemme silti tyytyväisiä verkkokauppaamme, se on sellaisille asiakkaille, jotka eivät asu myymälän lähellä tai haluavat muusta syystä shoppailla kotisohvalta. Tarjoamme senkin vaihtoehdon.”

Toimitusjohtaja kertoo, että tällä hetkellä suosituimpana tuotteena korostuvat naisten kesämekot.

”Kesä on tulossa ja on kaikenlaista juhlaa, mutta mekkoja hankitaan myös arkeen.”

Fakta

Kekäle oy

Perustettu Joensuussa 1957.

Vuonna 2021 liikevaihto 24,4 miljoonaa euroa.

Vuonna 2021 tilikauden tulos -0,7 miljoonaa euroa.

Yrityksen omistaa Kekäleen suku. Toimitusjohtajana on Joonas Kekäle ja miesten osaston vaatehankinnoista vastaa hänen veljensä Tuomas Kekäle.

Työllistää noin 121 henkilöä.

Myymälöitä ensi viikon jälkeen Tampereen Koskikeskuksessa, Lempäälän Ideaparkissa, Helsingissä, Vantaalla, Joensuussa, Kiteellä, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Raisiossa ja Oulussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut