Tuhannen hengen kokoontumisajo muuttui kiihdytys­kisailuksi lauantaina Pirkkalassa – hajottaminen vaati yli 20 poliisiyksikköä

Aamulehti

Lempäälän ja Pirkkalan alueella oli lauantai-iltana kokoontumisajo, johon osallistui poliisin arvion mukaan useita satoja ajoneuvoja ja arviolta jopa toista tuhatta henkilöä.

Tapahtumasta ei ollut ilmoitettu poliisille etukäteen.

Ajoneuvoja, pääasiassa henkilöautoja, alkoi kokoontua illalla Pirkanhovin parkkialueelle jo ennen kello kuutta, mistä ne siirtyivät Lempäälän Realparkin alueelle. Täältä ajoneuvoletka siirtyi illan aikana edelleen Pirkkalaan.

”Poliisilla ei ole kerrottu kokoontumisen syytä. Käytöksen perusteella idea on ollut kokoontuminen ja jonkinlainen kumin polttaminen ja kiihdytyskisailu. Tämmöistä siellä ainakin havaittiin”, komisario Ismo Rajala kertoo Aamulehdelle sunnuntaiaamuna.

Kokoontumisen muuttuessa puoli yhdentoista maissa Pirkkalan Jasperintiellä kilpa-ajoiksi, poliisi joutui puuttumaan tapahtumiin usealla partiolla estääkseen henkilövahinkojen syntymisen. Enimmillään poliisin yksiköitä oli kiinni tehtävässä yli kaksikymmentä. Poliisi kertoo sen vaikuttaneen hetkellisesti myös muiden hälytystehtävien hoitamiseen.

Tilanne oli ohitse hieman ennen puolta kahtatoista, viimeistenkin ajoneuvojen hajaantuessa paikalta.

Huomattavan ylinopeuden tai muun vakavan piittaamattomuuden vuoksi ajokorttinsa menetti kolme henkilöä. Seuraamuksia annettiin kymmenkunta myös muista liikennerikoksista ja -rikkomuksista.

Aamulehti yritti tavoittaa poliisia jo myöhään lauantai-iltana kommentoimaan, onko Pirkanmaalla mahdollista autojen massaliikehdintää.

Noin kello 22.20 aikaan moottoritiellä Lempäälän ja Tampereen välisellä osuudella Tampereen suuntaan kulki valtava määrä autoja. Letka suuntasi juuri Pirkkalaan johtavalle rampille. Aamulehden havaintojen mukaan kellonaikaan nähden huomattavan pitkällä autoletkalla oli mittaa useita kilometrejä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut