Lauri Lyly luopuu monista luottamus­tehtävistään – aikoo jättäytyä muun muassa alue­valtuuston puheenjohtajan paikalta

Sdp:n tuore kansanedustaja ja Tampereen entinen pormestari Lauri Lyly kertoo olevansa luopumassa aluevaltuuston ja Tampereen kaupungin konsernijaoston puheenjohtajuuksista.

Lauri Lyly osallistui valtiopäivien avajaisiin Helsingissä 13. huhtikuuta. Uusi työ eduskunnassa on johtanut pohdintaan siitä, riittääkö aika kaikkiin luottamustehtäviin.

| Päivitetty

Aamulehti

Kansanedustajaksi valittu Lauri Lyly (sd.) luopuu osasta Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha) luottamustehtäviään. Lyly kertoi asiasta lauantaina Facebook-tilillään.

Lyly kertoo Facebookissa luopuvansa muun muassa Pirkanmaan aluevaltuuston puheenjohtajuudesta ja siirtyvänsä rivivaltuutetuksi. Hän luopuu myös paikoistaan Tampereen kaupungin konsernijaoston puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen edustajana Tampereen kaupunkiliikenteen (TKL) johtokunnassa.

Lyly kertoo pysyvänsä edelleen suorilla vaaleilla valituissa paikoissaan ja toivoo, että voisi jatkaa Tampereen kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Tampereen kaupunginvaltuustossa hän kertoo jatkavansa valtuustokauden loppuun saakka.

Luottamustehtävistä luopumisen syynä on Lylyn mukaan eduskunnan ja luottamustehtävien aikataulujen ja toimintojen päällekkäisyys, sillä monia hyvinvointialueiden ja kuntien toimintoja rahoittaa valtio. Lisäksi Lylyn päätöksen taustalla on Pirkanmaan sosialidemokraattien piirikokouksen linja, jonka mukaan kansanedustajat eivät tällä aluevaalikaudella toimi aluehallinnon johtavissa luottamustehtävissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut