Kesänopeusrajoitukset otetaan käyttöön Pirkanmaalla – näitä viittä tieosuutta muutos ei koske

Uudet rajoitukset astuvat voimaan keskiviikosta alkaen sitä mukaa, kun rajoitusmerkkejä ehditään vaihtaa.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa.

| Päivitetty

Aamulehti

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen on aloitettu Pirkanmaalla keskiviikosta 12.4. lähtien. Kesänopeusrajoitukset astuvat voimaan sitä mukaa, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Pirkanmaan ely-keskuksen tiedotteen mukaan merkkien tulee olla vaihdettuina viimeistään huhtikuun 30. päivään mennessä.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Joillakin tieosuuksilla talvinopeusrajoitukset jäävät kuitenkin voimaan, sillä päällystetyt tieto ovat paikoilleen kärsineet talvesta ja tiet ovat joissakin kohdissa urautuneet voimakkaasti. Tienpäällysteissä on talven jäljiltä halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Tienpitäjä varoittaa vakavammista päällystevaurioista tarvittaessa.

Pirkanmaalla alennettu talvinopeusrajoitus jätetään toistaiseksi voimaan päällysteen huonon kunnon vuoksi seuraavilla tieosuuksilla:

Valtatie 3 välillä Riitiala–Parkano, valtatie 11 Uotsolan liittymästä Porin suuntaan, valtatie 24 Kuhmoisten eteläpuoli, kantatie 65 Kurun (Kallio) ja Virtain (Vaskivesi) välillä sekä Kantatie 66 välillä Herranen–Etelä-Pohjanmaan maakunnan raja.

Korjaus 13.4.2023 kello 12.02: Korjattu Riitiälä Riitialaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut