Seuraa jännittävää vaali-iltaa Aamulehden kanssa – Tätä kaikkea on luvassa

Pirkanmaan suurin vaalistudio lähetään suorana kello 18.30 alkaen. Voit seurata eduskuntavaalien tuloksia myös Aamulehden tulospalvelusta.

Aamulehti

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta poikkeuksellisen kiinnostavassa tilanteessa niin Pirkanmaalla kuin koko maassa. Kannatusmittausten perusteella kokoomus, sdp ja perussuomalaiset ovat kaikki mahdollisia vaalivoittajia. Pirkanmaalla sdp oli selvästi kahta kilpailijaansa edellä Aamulehden teettämässä kannatuskyselyssä.

Pirkanmaan suurin vaalistudio on katsottavissa suorana lähetyksenä osoitteessa aamulehti.fi kello 18.30 alkaen. Aamulehden vaalistudion juontavat uutispäälliköt Saara Tunturi ja Enni Mansikkamäki.

Lue lisää: Pirkanmaan suurin vaalistudio suorana kello 18.30: Ketkä valitaan eduskuntaan? Seuraa tästä illan jännittävimmät käänteet ja kiinnostavimmat haastattelut

Millainen on pääministeri Sanna Marinin (sd.) äänimäärä? Pääseekö Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) jälleen eduskuntaan? Miten jakautuvat eduskuntapaikasta luopuvien edustajien äänet? Ketkä ovat vaalien suurimmat yllättäjät?

Tämä kaikki selviää Aamulehden suorassa vaalistudiossa. Seuraamme jännittävää vaali-iltaa aina siihen asti, kunnes viimeinenkin ääni on laskettu. Lähetyksessä vierailee useita Pirkanmaan politiikan kärkinimiä. Perkaamme tuloksia ja ennusteita vaalitutkija Josefina Sipisen kanssa, ja äänessä ovat myös Aamulehden omat vaaliasiantuntijat.

Vieraslista voi vielä täydentyä, mutta mukana lähetyksessä ovat ainakin eduskunnasta luopuvat konkarit Satu Hassi (vihr.) ja Jukka Gustafsson (sd.) ja ensikertalaisena kansanedustajan paikkaa tavoitteleva Tampereen entinen pormestari Lauri Lyly (sd.). Nykyisistä kansanedustajista haastattelussa ovat keskustan Jouni Ovaska, vihreiden Iiris Suomela, perussuomalaisten Sakari Puisto ja kristillisdemokraattien Sari Tanus. Lisäksi haastattelemme studiossa pormestari Anna-Kaisa Ikosta.

Aamulehden vaalistudion juontavat uutispäälliköt Saara Tunturi ja Enni Mansikkamäki.

Tulospalvelu palvelee

Aamulehden päivittyvä tulospalvelu aukeaa ennakkoäänten julkistuksen jälkeen noin kello 20 osoitteessa aamulehti.fi/tulospalvelu. Tulospalvelusta ja osoitteesta aamulehti.fi löydät tuoreet tulokset, uutiset ja analyysit heti sunnuntai-iltana.

Päivittyvässä tulospalvelussa voit seurata ääntenlaskennan tuloksen kehittymistä. Tulospalvelussa voit tarkastella tuloksia koko maassa, vaalipiireittäin ja esimerkiksi kunnittain sekä yksittäisten ehdokkaiden ja puolueiden näkökulmista.

Kun ääntenlaskenta valmistuu, näet tulospalvelusta saman tien, miten puolueet pärjäsivät ja ketkä valittiin eduskuntaan.

Vaalikone auttaa

Jos et ole vielä äänestänyt ja pohdit äänestyspäätöstäsi, käy täyttämässä Aamulehden vaalikone osoitteessa aamulehti.fi/vaalikone.

Vaalikoneessa vastaat ajankohtaisiin ja arvoihin liittyviin väitteisiin, minkä jälkeen kone kertoo, ketkä ehdokkaista ovat eniten samaa mieltä kanssasi, ketkä vähiten. Voit myös etsiä vaalikoneesta ehdokkaita ja katsoa, miten he ovat vastanneet.

Aamulehden tulospalvelu ja vaalikone ovat osa Sanoman yhteistä hanketta, jossa ovat mukana myös Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Satakunnan Kansa sekä lukuisat paikallismediat, esimerkiksi Valkeakosken Sanomat, Jämsän Seutu, Nokian Uutiset, Tyrvään Sanomat, KMV-lehti, Suur-Keuruu ja Janakkalan Sanomat.

Kaikki Aamulehden vaalijutut löydät osoitteesta aamulehti.fi/eduskuntavaalit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut