Yrittäjäperhe googlasi, mikä on maailman paras maa – Sitten he jättivät koko entisen elämänsä taakseen ja muuttivat Valkeakoskelle

Srilankalainen yrittäjäperhe haluaa lapsilleen hyvän koulutuksen Suomesta. Teini-ikäiset Sheneli ja Teshani Bombuwale ovat niin ihastuneet Roukon yhtenäiskouluun, etteivät malttaisi viettää viikonloppuja tai lomia ollenkaan.

”Suomalaiset ovat outoja, mutta tosi ystävällisiä”, äiti Thakshila Buddhadasa (keskellä) nauraa. Hänet kuvattiin lastensa Sheneli (oik.), Teshani ja Tasheni Bombuwalen sekä puolisonsa Indunil Bombuwalen kanssa perheen Valkeakosken-kodissa Roukossa.

Kun perhe katsoi verkosta satelliittikuvia Suomesta, he näkivät pelkkää metsää. Maaseudun rauhaa arvostaville srilankalaisille Indunil Bombuwalelle ja Thakshila Buddhadasalle se sopi mainiosti.

Pariskunnan kolmilapsisella perheellä oli edessään valtaisa elämänmuutos. Ensin pitkän sisällissodan ja sitten muun muassa koronapandemian jäljiltä Sri Lankan talous oli vakavassa kriisissä, jota Venäjän hyökkäyssodan talousvaikutukset ovat syventäneet entisestään. Köyhässä saarivaltiossa asuva perhe päätti, että oli aika lähteä ulkomaille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut