Pirkkalan kouluista ylijäänyttä ruokaa voi nyt ostaa sovelluksen kautta – Näitä suosikki­ruokia tuskin kuitenkaan päätyy ulosmyyntiin: ”Kaikki menee”

Pirkkala aloittaa ylijääneen kouluruoan myynnin maanantaina. Kuka tahansa voi ostaa annoksen tai useamman omasta lähikoulustaan sovelluksen kautta. Ruuan ulosmyynti alkaa kevättalven aikana myös päiväkodeista.

Pirkkalan kouluissa ruokahävikkiä torjutaan maanantaista alkaen myymällä ruokaa ulos Resq-sovelluksen kautta.

13.3. 6:59

Aamulehti

Pirkkalan kunta käynnisti maanantaina ruuan ulosmyynnin kunnan kouluista. Ruokaa myydään Resq club-sovelluksen kautta arkipäivisin aina, kun ruokaa jää yli.

Pirkkalan kunnan ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Anu Mäenpää kertoo, että myytäväksi jäävän ruuan määrä riippuu hyvin paljon siitä, mitä ruokalistalla on.

Ruuan ulosmyynnistä kouluista kertoi 8. maaliskuuta ensimmäisenä Pirkkalainen-lehti.

”Jos tarjolla on makaronilaatikkoa tai uunimakkaraa, kaikki menee, eikä ruokaa jää myytäväksi. Jos ruokalistalla on esimerkiksi nakkikeittoa tai seitistä tehtyä uunikalaa, myytävää voi jäädä enemmän”, Mäenpää sanoo.

Pirkkalassa lapset myös syövät Mäenpään mukaan tällä hetkellä todella hyvin, ja ruokahävikin määrä on alhaisempi kuin esimerkiksi vuosi sitten tai viime keväänä.

Ruokaa myydään puolen kilon ja kilon pakkauksissa. Kilohinnat vaihtelevat tuotteen mukaan 2,5 ja 4,5 euron välillä. Myynti ajoittuu keskimäärin kahdentoista ja iltapäivä­kolmen välille, jolloin ruoat tulee olla viimeistään noudettuna.

Hävikkiruoan myynnistä saatavat eurot kohdennetaan koulujen ja päiväkotien ruokailuun ja ne näkyvät esimerkiksi teemaviikkoina ja satunnaisina jälkiruokina, jollaisia ei kustannussyistä enää juurikaan muuten valmisteta.

Nopeaa toimintaa

Aikaisemmin Pirkkalan koulujen ja päiväkotien hävikkiruoka on toimitettu työllisyyspalveluiden, kunnan ja Pirkkalan seurakunnan yhteiseen ruokakomeroon, josta ruoka on jaettu sitä tarvitseville.

Vuoden alusta työllisyyspalvelut siirtyivät hyvinvointialueelle ja hävikkiruoan toimittaminen eteenpäin piti miettiä uudelleen.

Pirkkala otti asiassa mallia Nurmijärveltä. Mäenpää kertoo, että malli otettiin käyttöön erittäin nopeasti.

”Ideasta käytäntöön meni vain muutama kuukausi, sillä joulukuussa kävimme ensimmäiset keskustelut asiasta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut