Ylöjärvellä sijaitseva Nikinsaari jäi myymättä – pyyntihinta oli yli 2 miljoonaa euroa

Kiinteistönvälittäjä kertoo, että myynnin tiedettiin jo etukäteen olevan vaikeaa.

Ylöjärven Karhejärvellä sijaitsevaa Nikinsaarta myytiin yli 2 miljoonalla eurolla. Saarella on aikoinaan järjestetty esimerkiksi kesäleiritoimintaa Kivalakotien asukkaille.

10.3. 13:21

Aamulehti

Ylöjärven Karhejärvellä sijaitsevaa Nikinsaarta ei saatu myytyä määräajassa. Kehitysvammaisten leiripaikkana toiminutta saarta myytiin rakennuksineen, peltoineen ja metsineen yli kahdella miljoonalla eurolla. Saaren omistaa Vammaissäätiö Kivalakodit sr.

Aamulehti tavoitti Kivalakodit säätiön hallituksen puheenjohtajan Heidi Östring-Seestien, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa.

Saaren kiinteistönvälittäjänä toimi Habita Pirkanmaa. Aamulehti tavoitti myös Habita Pirkanmaan myyntijohtajan Jorma Peltoniemen. Hän kertoo, ettei saarta saatu myytyä Habitalle annetun toimeksiannon aikana.

”Saari ei ole ollut myynnissä enää pitkään aikaan. Tiesimme jo etukäteen, että myynti tulee olemaan vaikeaa.”

Peltoniemen mukaan joitain yhteydenottoja tuli, mutta kun toimeksianto meni umpeen, omistaja halusi miettiä asiaa vielä uudestaan.

”Kohde on kaavallisesti todella haastava. Siellä on tietynlaisia kaavamerkintöjä, kuten monessa muussakin kohteessa.”

Nikinsaari kuuluu Ylöjärven kaupungin Karhen osayleiskaavaan. Kaavaehdotuksen on arvioitu valmistuvan keväällä 2023. Nykyinen kaavamerkintä saarelle on maisemallisesti arvokas peltoalue ja matkailupalvelujen alue. Kaava rajoittaa muun muassa rakentamista alueella.

Mikä?

Karhejärven Nikinsaari

Ylöjärven Karhejärvellä sijaitsevan Nikinsaaren omistaa Vammaissäätiö Kivalakodit sr. Saari on toiminut vuosien varrella Vammaissäätiö Kivalakotien toimialueena ja siellä on järjestetty esimerkiksi kesäleirejä. Saarella myös viljellään peltoa.

Tilalla sijaitsee kaksi asuinrakennusta, jotka ovat valmistuneet vuosina 1983 ja 1992. Asuintilojen pinta-ala on yhteensä 414 neliömetriä. Tilalla sijaitsee myös puurakenteinen eristämätön konehalli ja navettarakennus, sekä purettava vanha asuinrakennus.

Puustoa alueella on Metsänhoitoyhdistyksen arvion mukaan noin 175 000 euron arvosta. Peltoa on (vuokralla) noin 3,87 hehtaaria.

Alueelle on vireillä Karhen osayleiskaava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut