Tampereen kaupunginhallitus päätti Pirkkala–Linnainmaa-raitiotiehankkeen etenemisen aikataulusta – näin asiasta päätetään

Kaupunginhallitus antoi hyväksyntänsä myös uusille ympäristönsuojelumääräyksille, jotka sallisivat musiikin soittamisen öisin esimerkiksi ravintoloiden terassilla.

Jos suunniteltu Pirkkala-Linnainmaa-ratikkahanke etenee aikataulussa, rakentaminen olisi mahdollista vuosina 2025–2028. Tampereen ratikka kuvattuna Sammonkadulla helmikuussa.

6.3. 21:08

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi Pirkkala-Linnainmaa-jatkoraitiotien hankesuunnitelman aikataulun maanantaisessa kokouksessaan.

Hankkeen sisältökysymyksiin otetaan kantaa myöhemmin, kun Tampereen kaupunginhallitus ja Pirkkalan kunnanhallitus käsittelevät hankesuunnitelmaa huhtikuun alussa.

Tampereen ja Pirkkalan väliselle ratikkahankkeelle on kaksi vaihtoehtoa.

Vaihtoehdossa 1 raitiotie rakennetaan Suupan kuntakeskuksen ja Linnainmaan välille vuoteen 2030 mennessä.

Vaihtoehdossa 2 raitiotie tulee vaiheittain, ensin Partolaan ja vuoteen 2035 mennessä Suupalle saakka.

Lue lisää: Ratikan jatkoradalle Tampereelta Pirkkalaan kaksi vaihtoehtoa: tällaiset ne ovat

Suunnitteluaikataulua halutaan kiriä

Tampereen kaupungin mukaan hankkeen rakentaja- ja suunnitteluehdokkaiden näkemys oli se, että rakentamiselle arvioitu aika, eli vuodet 2025–2028, on realistinen, mutta toteutussuunnittelulle varattu aika on hyvin rajallinen ja riskialtis.

Uuden ratahankkeen toteutussuunnittelu ja rakentaminen on tarkoitus toteuttaa allianssimallilla, jonka hankinta on tarkoitus aloittaa ehdollisena jo ennen valtuustojen lopullista päätöstä.

Tampereen ja Pirkkalan kunnanvaltuustot tekisivät lopullisen päätöksen toteutussuunnittelun aloittamisesta myöhemmin huhtikuussa.

Mikä?

Hankkeen aikataulu

Pirkkala-Linnainmaa raitiotien hankesuunnitelma valmistui helmikuussa 2023.

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee valtuutusta käynnistää hankkeen allianssin hankinta ehdollisena 3. huhtikuuta. Pirkkalan kunnanhallitus käsittelee asiaa 4. huhtikuuta.

Hankintailmoitus on tarkoitus julkaista ehdollisena 7. huhtikuuta.

Tampereen ja Pirkkalan valtuustojen on tarkoitus päättää 24. huhtikuuta, aloitetaanko Pirkkala-Linnainmaa-raitiotien toteutussuunnittelu välittömästi hankesuunnitelman perään.

Toteutussuunnittelu voisi alkaa kilpailutuksen jälkeen aikaisintaan syys-lokakuussa 2023.

Rakentamispäätös on mahdollista kuntien valtuustoissa aikaisintaan loppuvuodesta 2024. Rakentaminen olisi mahdollista vuosina 2025–2028

Lue lisää: Maria Ohisalo uskoo, että vihreillä on mahdollisuus kolmeen kansanedustajaan Pirkanmaalta ja ratikkaa pitäisi laajentaa – suosikkipaikka Tampereella yllättää

Tampere on sallimassa musiikin soittamisen läpi yön

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan myös kaupungin uudet ympäristönsuojelumääräykset, jotka sallisivat äänentoistolaitteiden käytön öisin esimerkiksi ravintoloiden terassilla.

Toistaiseksi voimassaolevien ympäristönsuojelumääräysten mukaan äänentoistolaitteita ei saa käyttää kello 22 ja 7 välisenä aikana.

Musiikkia saisi uusienkin määräysten jälkeen soittaa vain maltillisesti. Tulkintaohjeen mukaan raja on 50 desibeliä alueen välittömässä läheisyydessä.

Päivitetyt ympäristönsuojelumääräykset vaativat vielä kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut