Pelastuslaitoksella erikoinen tehtävä Kangasalla: Lääkäri­helikopteri lähti luisuun, kenttä oli hiekoitettava käyttökelvottomaksi

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tehtävä Kangasalla kesti puolisen tuntia. Paikalla oli paljon ihmisiä.

4.3. 16:35

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos sai tavallisesta poikkeavan tehtävän kolmen aikaan iltapäivällä Kangasalle lauantaina. Ensihoidon tehtävälle hälytetty lääkärihelikopteri tarvitsi apua Kangasalan Urheilutien luistelukentällä.

Kopteri oli tuonut tehtävälle lääkärin, ja potilas kuljetettiin muulla kyydillä hoitoon. Lääkärihelikopteri jäi kentälle jumiin.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen kertoo, ettei lääkärihelikopteri päässyt nousemaan ilmaan. ”Jouduimme auttamaan kopteria ilmaan hiekoittamalla luistelurata siihen kuntoon, että kopterin jalakset alkoivat pitää.”

Olkkonen sanoo, että kostea keli ja liukas jää aiheuttivat tilanteen, jossa kopteri alkoi liukua jäällä sen sijaan, että se olisi noussut ilmaan. ”Lentäjä pysäytti nousun ja totesi, että tarvitsee enemmän pitoa kopterin jalaksille.”

Hiekoituksella jalakset saivat riittävästi pitoa, jotta kopteri pääsi ilmaan. Tilanne kesti puolisen tuntia.

Olkonen sanoo, että tehtävä oli haastava. ”Siellä oli paljon väkeä ja oli aika työ pitää ihmiset loitolla. Siinä on monenlaista vaaratekijää, eikä se ollut meillekään turvallinen työympäristö, kun roottorit pyörivät.”

Pelastuslaitos halusi itse kertoa tapahtuneesta, jottei ketään epäillä syyttä tihutöistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut