Tampereen Ravirata saa uuden toimitusjohtajan aikana, jolloin Teivon ravikeskus on kokemassa mullistuksen: ”Muutos tulee olemaan todella suuri”

Elina Hirvonen aloittaa tehtävässään virallisesti huhtikuun alussa.

Tampereen Raviradan uusi toimitusjohtaja Elina Hirvonen Kuninkuusravien yhteydessä pidetyssä Hevosalan Areena -tapahtumassa kesällä 2022.

3.3. 15:50

Aamulehti

Tampereen Ravirata oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Elina Hirvosen, joka toimii myös Forssan Seudun Hippos ry:n toiminnanjohtajana. Tampereen Ravirata (Teivo) ja Forssan Seudun Hippos (Pilvenmäki) yhdistävät toimitusjohtajan tehtävät huhtikuun alusta alkaen.

”Yhdistämällä tehtäviä haetaan tehokkuutta ja kustannussäästöjä ravikilpailujen järjestämisessä. Teivo päätyi tähän ratkaisuun harkittuaan eri vaihtoehtoja edellisen toimitusjohtajan hakeuduttua uusiin haasteisiin. Meille jää paikallinen väki, joka ottaa vastuun ravikilpailujen käytännön järjestämisestä”, Tampereen Ravirata oy:n hallituksen puheenjohtaja Asko Koskinen perustelee päätöstä tiedotteessa.

”Tehtävä on haastava, kun aikaa on jaettava Teivon ja Pilvenmäen kesken. Uskon ja luotan siihen, että yhdessä paikallisten voimien kanssa saamme järjestelyn toimimaan ja voimme pidemmällä aikavälillä yhdistämällä toimintoja saavuttaa synergiaetuja”, Hirvonen toteaa.

Mikä?

Tampereen Ravirata

Tampereen ja Ylöjärven rajalla sijaitsevaa Teivon ravikeskusta pyörittävä yritys.

Liikevaihto 835 000 euroa vuonna 2021.

Liikevoitto 4 000 euroa vuonna 2021.

Henkilöstömäärä 6 maaliskuussa 2023.

Lähde: Asiakastieto, Tampereen Ravirata

Voivatko nämä pidemmän aikavälin synergiaedut ja kustannussäästöt tarkoittaa esimerkiksi yt-neuvotteluja tai rekryjä?

”Haemme vielä sitä, mitä tämä yhdistyminen tulee konkreettisesti tarkoittamaan, mutta varmaan se voi tarkoittaa näitäkin. Lähtökohtaisesti emme kuitenkaan ajattele niin, että työntekijöitä olisi liikaa. Joka tapauksessa tämä yhdistyminen mahdollistaa paljon ja avaa varmasti silmiä monella sektorilla sille, mitä erilaisista tekemistavoista voi muilta sektoreilta oppia. Ovatko esimerkiksi muutkin raviradat kiinnostuneita vastaavanlaisesta asiantuntijayhteistyöstä”, Hirvonen pohtii.

Forssan, Kokemäen, Porin, Tampereen ja Turun raviradat tiivistävät yhteistyötä alueellaan. Alueyhteistyössä kartoitetaan yhteisen tekemisen mahdollisuuksia tiiviisti kevään 2023 aikana, Tampereen Raviradan tiedotteessa kerrotaan.

”Muutos on väistämätöntä”

Hirvonen aloittaa tehtävässään virallisesti huhtikuun ensimmäinen päivä.

”Virallinen lähtölaukaus annetaan silloin, mutta todennäköisesti työasioiden sumpliminen alkaa aikaisemmin. Väistyvä toimitusjohtaja Päivi Lehtonen informoi minua varmasti kaikista tarvittavista asioista jo maaliskuun aikana.”

Lue lisää: Teivon ravikeskuksen toimitusjohtaja irtisanoutui, ja ravintolassa käynnissä muutosneuvottelut – ”Nyt on vetohevonen vähän väsyksissä”

Hirvonen astuu ohjaksiin varsinaisina muutoksen aikoina. Ylöjärvelle suunnitellaan nimittäin uutta kaupunginosaa, joka saattaa tarkoittaa ravikeskuksen toiminnan pienentämistä tai koko keskuksen jyräämistä maan tasalle. Samaan aikaan myös Teivon ravivalmennuskeskuksen siirto on selvityksen alla.

Lue lisää: Suunnitelma uhkaa jyrätä Teivon ravikeskuksen maan tasalle, tilalle tuhansien asukkaiden alue – Palautteen määrä yllätti kaupungin täydellisesti

Lue lisää: Ravivalmennus voi siirtyä Teivosta kokonaan uuteen kotiin Pirkanmaalla – Tämä suunnitelmista tiedetään

”Uskon, että isossa kuvassa muutos tulee olemaan Teivon osalta todella suuri, sillä toimintaympäristö ja -kenttä muuttuvat väistämättä. Molemmat Ylöjärven kaupunginhallituksen esittämät vaihtoehdot ovat tällä hetkellä radikaalisti nykyistä toimintaamme muuttavia”, Hirvonen sanoo.

Hän uskoo myös, ettei muutos suinkaan pääty edellä mainittuihin ehdotuksiin.

”Muutos tulee olemaan jatkuvaa. Täytyy olla ajan hermolla ja kuunnella herkällä korvalla, jotta pystyisimme palvelemaan asiakkaita parhaiten.”

”Näen, ettei ravirata ole mikään yhteiskunnasta erillinen saareke vaan olennainen osa sitä. Olen innokas markkinoija ja tapahtumakehittämisen puolestapuhuja. Toiveeni on, että tulevaisuudessa ravirata nähtäisiin elämyskeskuksina mahdollisimman monen silmien kautta”, Hirvonen sanoo.

Kuka?

Elina Hirvonen

34-vuotias Forssan Seudun Hippoksen ja Tampereen Raviradan toimitusjohtaja.

Koulutukseltaan agrologi (AMK).

Toiminut aikaisemmin myös muun muassa Suomen Hippoksen kilpailuosastolla.

Asuu Ypäjällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut