Kiistellyn kyläkoulun tulevaisuus näyttää kehnolta Kangasalla – Valtuusto käsittelee lakkauttamista maaliskuussa

Kangasalan Raikun koulun tulevaisuus on vaakalaudalla, sillä kaupunginvaltuusto käsittelee ja päättää Raikun koulutalon mahdollisesta lakkauttamisesta maaliskuun kokouksessa.

Opetus Raikun koulussa keskeytettiin keväällä 2022. Nyt kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että opetus Raikussa lopetetaan kokonaan.

2.3. 8:00

Aamulehti

Lähes vuoden ajan lakkautusuhan alla ollutta Raikun koulua uhkaa sulkeminen siitäkin huolimatta, että alueen asukkaat, koulun oppilaat sekä henkilökunta ovat sitkeästi vastustaneet aikeita laittaa lappu koulun luukulle.

Sivistyslautakunta päätti 14. helmikuuta esittää kaupunginhallitukselle, että opetuksen järjestäminen koulussa loppuu 1. elokuuta. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen ja esittää nyt edelleen valtuustolle koulutoiminnan lakkauttamista sivistyslautakunnan esityksen mukaisesti. Valtuusto päättää asiasta 13. maaliskuuta.

Ennen kuin opetus viime keväänä lakkautettiin, Raikussa opiskeli hieman alle 30 oppilasta. Elokuussa oppilaat sekä osa koulun henkilökunnasta siirrettiin Huutijärvelle, jossa opetus jatkuu edelleen, jos toiminta Raikussa lopetetaan.

Kaupunki kertoi keväällä, että opetuksen lakkauttamisen taustalla oli koulurakennuksen heikko kunto.

Alueen asukkaat ovat arvelleet, että koulun alasajoa olisi suunniteltu kaikessa hiljaisuudessa jo pidemmän aikaa, jotta kyläkoulun toiminta saataisiin ajettua alas ilman suurempaa melua. Kaupunki kiisti tämän väitteen tuoreeltaan viime keväänä, mutta myönsi että tiedotuksen epäonnistuneen asianosaisten suuntaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut