Tamperelaisnainen joutui kävelemään kipeänä lähes 6 kilometrin matkan päivystykseen – Näin bussilakko vaikuttaa nyt ihmisten arkeen

Aamulehden kyselyn mukaan bussilakko haittaa merkittävästi monen elämää. Osa pystyy pelastamaan tilanteen siirtymällä oman auton käyttöön tai etätöihin, mutta jotkut joutuvat jäämään palkattomalle vapaalle. Moni aikoo turvautua kimppakyytiin tai läheisten apuun, myös kävelemistä tai pyöräilyä harkitaan. Toki on myös heitä, joiden elämään lakko ei vaikuta millään tavalla.

Valtaosa Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen Nyssen autoista jäi keskiviikkona varikolle, kun linja-autoalan lakko alkoi. Kuva Paunun varikolta Nekalasta 30.9.2021.

1.3. 16:14

Aamulehti

Tamperelainen Laura Kaselius joutui keskiviikkona kävelemään kipeänä lähes kuuden kilometrin matkan kotoaan Koivistonkylästä Hatanpään terveysaseman päivystykseen ja takaisin, kun linja-autoalan lakko oli pysäyttänyt bussiliikenteen. ”Olin vielä tiistaina kuumeessa, ja ääni on edelleen pois. Epäilen streptokokkia, minkä vuoksi täytyy mennä lääkäriin. Jos en saa lisää sairauslomaa, minun pitäisi jo torstaina mennä aamukuudeksi töihin Ruskoon, jonne tulee matkaa noin kahdeksan kilometriä suuntaansa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut