Osa sairaanhoitajista joutuu kulkemaan töihin taksilla lakon aikana – Pirkanmaan hyvinvointialue korvaa kulut, jos tietyt ehdot täyttyvät

Keskiviikkona alkaneen lakon on ilmoitettu päättyvän 10. maaliskuuta.

Osa Taysin Acutan työntekijöistä on tullut töihin taksilla lakon takia. Arkistokuva.

1.3. 14:44 | Päivitetty 1.3. 15:22

Aamulehti

Auto- ja kuljetustyöntekijöiden ammattiliiton AKT:n keskiviikkona alkanut lakko vaikuttaa myös Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintaan: osa sairaanhoitajista joutuu tulemaan töihin taksilla lakon aikana.

Lakko pysäyttää yli puolet Nyssen bussiliikenteestä. Lakon piirissä ovat Länsilinjat, Paunu, Pirkanmaan Tilausliikenne ja Pohjolan Liikenne. Lakon on ilmoitettu päättyvän 10. maaliskuuta kello 3.00.

Lue lisää: Linja-autoalan lakko alkoi: aamun työmatkaliikenteen autoruuhkilta vältytty – kauko­liikenteen vuoroja voi jäädä ajamatta

Lue lisää: Linja-autoliikenteen lakko seisauttaa laajasti Nyssen liikenteen – Katso, mitkä linjat liikennöidään

”Toimialueidemme mukaan jonkin verran taksinkäyttöä on ollut. Esimerkiksi yksittäisiä hoitajia Acutasta on tullut töihin taksilla”, kertoo Pirkanmaan hyvinvointialueen HR-palvelupäällikkö Teija Liimatainen.

Hyvinvointialue korvaa työntekijöidensä taksikulut, tietyin ehdoin:

”Korvaukseen ovat oikeutettuja kaikki sellaiset työhön saapuvat tai työstä lähtevät työntekijät, jotka asuvat yli kolmen kilometrin etäisyydellä työpaikastaan. Kustannukset kohdistetaan yksikköön, jossa työntekijä työskentelee. Työntekijä saa ohjeistuksen korvauksen hakemiseksi. Tietysti myös suosittelemme etätöitä niille, jotka sellaista pystyvät työtehtäviensä puolesta tekemään”, Liimatainen sanoo.

Hänen mukaansa on vielä mahdotonta sanoa, kuinka paljon taksikorvauksia on tähän mennessä haettu ja kuinka paljon ne tulevat mahdollisesti kustantamaan.

”Näemme tämän sitten järjestelmistämme jälkikäteen.”

Linja-autoalan lakon on määrä jatkua ensi viikon perjantaihin asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun. Valtakunnansovittelijan mukaan sovittelua pyritään jatkamaan heti kun se on mahdollista.

Oikaisu 1.3.2023 kello 15.20: Korjattu jutussa olevaan sitaattiin, että korvaukseen ovat oikeutettuja yli kolmen kilometrin etäisyydellä työpaikastaan asuvat. Aiemmin sitaattiin oli kirjoitettu virheellisesti, että matka olisi 30 kilometriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut