Tampereen aluetaksi valmiina AKT:n ensimmäiseen lakkopäivään – ”Jotakin priorisointia saatamme tehdä”

Taksi Tampereen toimitusjohtaja Tero Kallio vakuuttaa, että taksiliikenne kulkee Tampereen alueella hyvin siitäkin huolimatta, että yli puolet Nyssen liikenteestä pysähtyy keskiviikkoyönä. Kallio sanoo, että keskiviikkoaamuna lähes kaikki autot ovat ajossa.

AKT:n lakko alkaa keskiviikkoyönä. Tampereen seudun taksien osalta edessä on todennäköisesti kiireinen aamu.

28.2. 21:35

Aamulehti

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT hylkäsi tiistai-iltana sovittelija Jukka Ahtelan tekemän sovintoehdotuksen linja-autoalan työriidassa. Linja-autoalan lakko alkaa kolmelta keskiviikkona aamuyöllä.

Nysse-liikenteen osalta lakon alkaminen tarkoittaa sitä, että yli puolet liikenteestä pysähtyy lakon ajaksi. Lakko jatkuu 10. maaliskuuta kello 03 saakka, ellei sopua sitä ennen synny.

Tampereen aluetaksi oy:n toimitusjohtaja Tero Kallio kertoo, että Taksi Tampere ja kaikki sen hieman vajaat 500 autoa ovat varautuneet liikkumisen kannalta haastavaan tilanteeseen.

Kallio pitää erittäin todennäköisenä sitä, että taksiliikenteen kysyntä kasvaa keskiviikkoaamusta alkaen. Tilanne ei kallion mukaan tule yllätyksenä, vaan asiaan on varauduttu hyvissä ajoin esimerkiksi tiedottamalla kaikkia yrittäjiä.

Taksi Tampereen osalta varautuminen on samalla tasolla kuin esimerkiksi jouluna, jolloin julkinen liikenne ei ole toiminnassa.

”Tokikaan jouluna ei ole niin paljon työmatkalaisia, mutta kuten jouluna, todennäköisesti myös lakon aikana kuljetamme eniten sairaalan henkilökuntaa ja potilaita, joiden on pakko päästä perille”, Kallio sanoo.

Kallio kertoo, että osa kyydeistä myös priorisoidaan niin, että sellaiset henkilöt pääsevät perille, jotka eivät voi myöhästyä. Tämä ei hänen mukaansa kuitenkaan tarkoita suoraan sitä, etteikö henkilöä vietäisi perille, jos hän ei työskentele kriittisessä tehtävässä.

”Jotakin priorisointia saatamme tehdä, mutta lähtökohta on se, että kaikki pääsevät perille, vaikka joku voi joutua kyytiä odottamaan”, Kallio avaa tilannetta.

Mikä?

Lakon ulkopuoliset linjat

Lakon aikana normaalisti liikennöidään TKL:n, Valkeakosken Liikenteen ja Vekka Groupin liikennöimät linjat 2, 7, 8, 17, 28, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 47, 58, 60, 63-67, 82, 86, 95X, 95KUTSU ja 103.

Linjoilla 6, 12, 39A ja 41 liikennöidään osa vuoroista. Ajantasainen tieto linjoista löytyy reittioppaasta.

Ratikkalinjat 1 ja 3 liikennöivät toistaiseksi normaalisti 6.3. asti, jolloin voi alkaa rautatiealaa koskeva lakko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut