Kuitusen perheen rintamamiestalo jäisi rautatien alle, jos jättimäinen raidehanke toteutuu: ”Käytännössä talo on arvoton”

Aamulehden vaalikiertue 2/4, Etelä-Pirkanmaa. Juttusarjassa nostetaan esiin tärkeitä teemoja ja puheenaiheita Pirkanmaan kunnissa. Vierailimme Akaan Viialassa ja Lempäälän Sääksjärvellä, joissa vanha sukutalo ja tärkeä virkistysmetsä uhkaavat jäädä uusien rata- ja tielinjausten alle.

”Kyllä se päähän ottaa, kun on tämmöinen uhka ilmassa. Eihän se kivaa ole”, sanovat Vesa ja Jutta Kuitunen siitä, että suunnitelmien mukaan heidän talonsa jäisi pääradalle rakennettavan lisäraiteen alle. Tampereen ja Helsingin välinen rautatie ja sen linjaukset ovat yksi vaalien kuumimmista kysymyksistä Pirkanmaalla.

7.3. 5:00 | Päivitetty 7.3. 12:58

Aamulehti, Akaa, Lempäälä

Junan suhina kuuluu vain muutamaa sekuntia ennen kuin se jo painelee ohi. Intercity-juna singahtaa sataakahtakymppiä läpi Viialan puoli viideltä harmaana helmikuisena iltapäivänä. Junan viidessä vaunussa Pirkanmaalle palaa satoja valkokauluksisia työntekijöitä päivän riennoista Helsingistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut