Tyhjillään ollut talo tuhoutui tulipalossa Valkeakoskella – poliisi ei toistaiseksi epäile tahallaan sytytetyksi

Pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta torstaiaamuna.

23.2. 6:15 | Päivitetty 23.2. 12:50

Aamulehti

Tyhjillään ollut omakotitalo tuhoutui tulipalossa Valkeakosken Hakakadulla torstaiaamuna, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Sen syttymissyy ei ole tiedossa. Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen ei ota kantaa siihen, liittyykö tapaus Aamulehdessä aikaisemmin uutisoituun tuhopolttosarjaan Pirkanmaalla.

Lue lisää: Pirkanmaata piinaava 14 tuhopolton sarja yhä täysi mysteeri: katso kaikki palopaikat – Tässä ovat viime vuosien traagisimmat tapaukset

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Rikoskomisario Lassi Suoranta kertoo, että palosyyn tutkinta on vasta alkuvaiheissa. Ainakaan vielä paloa ei epäillä tahallaan sytytetyksi, eikä sitä myöskään voida Suorannan mukaan vielä yhdistää aiempiin Pirkanmaalla sattuneisiin tuhopolttotapauksiin. ”Tämä oli niin sanottu asuttu talo, joka on ollut tyhjillään ja sitten palanut. Siltä osin tämä ei ole samanlainen kuin autiotalopalot.”

Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa talon seinärakenteiden purueristeistä. Pelastuslaitoksen piti purkaa rakennuksen seiniä kaivinkoneen avulla, jotta palopesäkkeet saatiin sammutettua.

Uutinen jatkuu kuvien jälkeen:

Palopaikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Useat pelastuslaitoksen yksiköt kävivät sammuttamassa paloa. Palo ei levinnyt muihin rakennuksiin tai muualle ympäristöön.

Noin kello 06:18 pelastuslaitos tiedotti, että rakennuksen yläpohjassa palaa edelleen. Noin tunnin päästä tästä pelastuslaitos tiedotti sammutustoimien jatkuvan koko aamupäivän ajan.

”Sammutustyöt ovat edelleen kesken. Palosta nousee aika suuret savupatsaat”, Olkkonen kertoi noin kello 07:50.

Keskipäivän aikaan palon sammutustyöt saatiin saatettua loppuun ja palon jälkivartiointi luovutettiin kiinteistön omistajan nimeämän yhteyshenkilön hoiteisiin, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta noin kello 05:05.

Palosta nousi savua ja vesihöyryä.

Täsmennys 23.2.2023 klo 12.46: Jutun otsikossa puhuttiin aiemmin autiotalosta. Omakotitalo oli kuitenkin asuttu, mutta se on ollut tyhjillään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut