Nokian hyvinvointikeskuksen nimikilpailu ratkesi: nimeksi tulee Nokian sosiaali- ja terveysasema

Kilpailuun lähetettiin hieman yli 600 erilaista nimiehdotusta. Nokian sosiaali- ja terveysasemaa ehdotti peräti 250 osallistujaa. Hyvinvointikeskuksen rakennushankkeen ohjausryhmä sinetöi päätöksen.

Kuntalaiset ehdottivat nimeä, ja jatkossa uutta hyvinvointikeskusta kutsutaan Nokian sosiaali- ja terveysasemaksi.

21.2. 11:44

Nokian kaupunki pyysi tammikuussa kuntalaisia ehdottamaan nimeä uudelle hyvinvointikeskukselle. Nimikilpailu on nyt ratkennut, ja Nokian hyvinvointikeskus tunnetaan jatkossa nimellä Nokian sosiaali- ja terveysasema.

Kilpailuun lähetettiin hieman yli 600 erilaista nimiehdotusta. Nokian sosiaali- ja terveysasemaa ehdotti peräti 250 osallistujaa, ja hyvinvointikeskuksen rakennushankkeen ohjausryhmä sinetöi päätöksen.

Perusteluissa mainittiin muun muassa, että kyseinen nimi on selkeä ja kertoo heti, mistä paikasta on kyse.

Rakennushankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimiva kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela sanoo tiedotteessa, että nimi sisältää sijainnin lisäksi ne keskeiset palvelut, mitä toimipaikasta tarjotaan.

”Pirkanmaan hyvinvointialueen linjauksen mukaisesti nimessä tulee olla näkyvissä nimitys sosiaali- ja terveysasema, joten nimikokonaisuus on yksinkertaisuudessaan hyvä. Myös sanoista Nokian sosiaali- ja terveysasema lyhennettyä ”Nostetta” ehdotettiin paljon, ja aika näyttää, vakiintuuko lyhenne arkipäiväiseen käyttöön.”

Rakentaminen loppusuoralla

Kaksi vuotta sitten käynnistynyt rakennushanke alkaa olla loppusuoralla. Rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaan, ja tällä hetkellä rakennuksessa tehdään viimeisteleviä sisätöitä, kuten ilmanvaihdon mittauksia ja loppusiivousta.

Rakennuksen julkisivu on jo lopullisessa muodossaan, ja piha-alueet viimeistellään ensi kesänä. Nokian kaupunki vastaanottaa rakennuksen sisäpuoliset osat urakoitsijalta toukokuun loppupuolella. Kokonaan haltuunsa kaupunki ottaa rakennuksen myöhemmin kesällä, mutta vain hetkeksi, sillä heti sen jälkeen tilat vuokrataan Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Tilojen toiminnallisen käyttöönoton valmistelu on hyvinvointialueen vastuulla. Tiloihin muuttaa terveyspalveluiden yksiköitä kahdeksasta eri paikasta. Asiakkaat pääsevät käyttämään Nokian sosiaali- ja terveysaseman palveluita syksyllä 2023.

Mikä?

Nokian sosiaali- ja terveysasema

Valmistuu kesällä 2023 osoitteeseen Maunukatu 12.

Kokonaisala 12 022 neliötä, viisi kerrosta, tiloja kaikkiaan 526 kappaletta, joista toiminnallisia tiloja noin 460.

Yhteensä 36 potilaspaikkaa. 108 vastaanottohuonetta, 28 potilashuonetta, joista 20 yhden hengen potilashuoneita ja 8 kahden hengen potilashuoneita.

Henkilöstömäärä noin 280.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut