Virroilla katkaistiin yöllä laskettelu­rinteen hissi­vaijeri – tappiota useita kymmeniä tuhansia euroja

Vaijerin katkaiseminen aiheuttaa rinnetoiminnan keskeyttämisen ja useiden kymmenien tuhansien eurojen vahingon.

Pukkivuoren laskettelurinne sijaitsee Virtain hyvinvointi- ja liikuntapuistossa. Kuva syyskuulta 2019.

18.2. 17:28

Joku on katkaissut laskettelurinteen hissivaijerin Pukkivuorella Virroilla.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti lauantaina, että vaijeri katkaistiin perjantain ja lauantain välisenä yönä. Perjantaina illan viimeinen työntekijä oli lähtenyt rinnealueelta kello 20.20, ja aamulla ensimmäinen työntekijä oli tullut töihin puoli kahdeksalta.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona.

”Vaijerin katkaiseminen aiheuttaa rinnetoiminnan keskeyttämisen ja useiden kymmenien tuhansien vahingon rinnetoiminnasta vastaavalle taholle”, poliisi tiedottaa.

Myös Pukkivuoren hiihtokeskus tiedotti Facebook-sivuillaan tapahtuneesta. Hiihtokeskus kertoo, että rinne joudutaan pitämään toistaiseksi suljettuna.

”Emme voi muuta kuin todeta, että olemme erittäin tyrmistyneitä, että joku haluaa tehdä tämmöistä ilkivaltaa. Pukkivuoressa liikkuvat ja viettävät aikaa meidän omat virtolaiset lapsemme ja nuoremme. – – On sanomattakin selvää, että Pukkivuoressa olisi ollut nyt käsillä talven vilkkaimmat hiihtolomaviikot – tästä ilkivallanteosta aiheutuu meille merkittävät tappiot”, hiihtokeskus kirjoittaa.

Hiihtokeskus jakoi kuvan katkenneesta vaijerista.

Laskettelurinne on Virtain Kiekko-Karhujen ylläpitämä, ja Pukkivuoren tuotoilla katetaan Kiekko-Karhujen toimintaa. Talvella rinne on kiekkoseuran tärkein varainhankintakeino.

Poliisi pyytää tapahtuneesta ja mahdollisista tekijöistä havaintoja. Myös hiihtokeskus pyytää havaintoja ja lupaa jopa maksaa ”ratkaisevasta vihjeestä tuntuvan palkkion”.

”Teemme kaikkemme, että saamme vaijerin vielä tälle talvelle kuntoon ja Pukkivuoren taas auki”, hiihtokeskus kirjoittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut