Pirkanmaalla toimiva päiväkotiyhtiö konkurssiin – Kangasalla päiväkotiin löytymässä uusi toimija pikavauhtia

Pirkanmaan käräjäoikeus asetti maanantaina 13. helmikuuta päiväkoteja Kangasalla, Ylöjärvellä ja Tampereella pyörittäneen TreasurIQ oy:n konkurssiin.

17.2. 15:47

Aamulehti

Kangasalla 30-paikkaisen päiväkodin toimintaan on löytymässä jatkaja, Päiväkoti Oravametsä oy Tampereelta. Uuden toimijan haku tuli eteen, kun tiloissa aiemmin toiminut tiedepäiväkotiyhtiö asetettiin maanantaina konkurssiin.

Kangasalan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Marjo Vesa kertoo, että toinen vaihtoehto olisi ollut jatkaa päiväkodin toimintaa samoissa tiloissa Ranta-Koivistossa kaupungin omana toimintana, sillä kunnalliset hoitopaikat ovat täynnä.

Vesa kertoo, että uudesta toimijasta tiedotettiin hoidossa olevien lasten vanhemmille perjantaina.

Uusi toimija ja konkurssipesä jatkavat neuvotteluja yksityiskohdista. Konkurssipesällä on kaksi viikkoa aikaa löytää Kangasalle uusi toimija.

Pirkanmaan käräjäoikeus asetti maanantaina 13. helmikuuta päiväkoteja Kangasalla, Ylöjärvellä ja Tampereella pyörittäneen TreasurIQ oy:n konkurssiin. Toiminnassa oli enää Kangasalan päiväkoti, eikä uusi ehtinyt aloittaa aiotusti toimintaansa vuoden alussa Härmälänrannassa Tampereella.

Härmälänranta etsii toimijaa

Härmälänrantaan tulossa olleen palvelusetelipäiväkodin tilanne vaikutti Tampereen kaupungin varhaiskasvatuspalvelujen asiakaspalvelupäällikkö Katri Mantereen mukaan akuutisti 6–8 perheen hoitotilanteeseen. Perheiden lapsille on etsitty uudet hoitopaikat.

Härmälänrannan muuntojoustava tilat on suunniteltu 70-paikkaiseksi päiväkodiksi. Tilat rakennuttanut ja omistava Hoivatilat oyj etsii tiloihin päiväkotitoimijaa. Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio kertoo, että päiväkodin aloittamiseksi tiloissa halutaan ratkaisu mahdollisimman nopeasti.

Päiväkoti sijaitsee Valmetin vanhan lentokonetehtaan pääkonttorirakennuksessa osoitteessa Sisunaukio 1.

Elon saatava 90 500 euroa

TreasurIQ on ilmoittanut viimeisimmät tilinpäätöstiedot vuoden 2021 lopussa. Yhtiön kuudella prosentilla edellisvuodesta kasvanut liikevaihto oli 1 109 000 euroa ja liiketappio 19 000. Henkilöstöä oli 30.

Luvut vuodesta 2017 lähtien kertovat, että tappioiden siedosta ja vakavaraisuudesta kertova omavaraisuusaste on ollut TreasurIQ:lla heikko. Yhtiö on saanut tilintarkastajalta huomautuksen useina vuosina.

Yhtiötä haki konkurssiin Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo, joka jätti 1. helmikuuta hakemuksensa Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Vakuutusmaksusaatava on korkoineen noin 90 500 euroa. Velallinen ilmoitti oikeudelle olevansa samaa mieltä TreasurIQ:n konkurssiin asettamisesta.

TreasurIQ oy:n menosta konkurssiin kertoi ensimmäisenä Yle Tampere torstaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut