Nokian yllä lentävät helikopterit herättävät ihmetystä – näin rajavartiolaitos vastaa

17.2. 13:58

Aamulehti

Nokian Siurossa on ihmetelty viime viikkoina paikkakunnan yllä lentäviä helikoptereita. Aamulehti sai lukijalta vinkin, jonka mukaan rajavartiolaitoksen helikopteri on lentänyt alueella jo kolmatta viikkoa edestakaisin.

Sosiaalisen median kanavissa on veikkailtu, olisiko kyseessä kaluston testaus tai koulutuslennot.

Aamulehti kysyi asiaa rajavartiolaitoksen esikunnan viestintäsuunnittelijalta. Mert Sasioglu kertoo, että lennot liittyvät rajavartiolaitoksen lakisääteisiin tehtäviin tai harjoitteluun, eikä yksityiskohtia julkaista.

Sasioglu ei voinut kertoa, kummastako Nokian tapauksessa on kyse. Hän ei myöskään voinut vastata siihen, miksi lennot ovat kestäneet niin pitkään.

Rajavartiolaitoksen ilma-alusten päätehtävät ovat rajojen valvonta maalla ja merellä sekä meripelastus. Päivystäviä helikoptereita hyödynnetään kaikkiin kiireellisiin pelastus- ja viranomaistehtäviin. Meripelastusta ja muita pelastustehtäviä suoritetaan päivittäin.

Suunnitelmallisella partiolentotoiminnalla tuetaan maa- ja merivartiostojen rajavalvontaa. Raja- ja ympäristönvalvonta merialueella toteutetaan pääasiassa valvontalentokoneilla, joita rajavartiolaitoksella on kaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut