Vihreiden Matti Helimo ehdolle eduskuntavaaleissa – Tampereella on nyt sekä pormestari että kaksi apulaispormestaria ilmoittanut ehdokkuudestaan

Vihreiden ehdokaslista Pirkanmaan vaalipiirissä on täysi Helimon asetuttua ehdolle.

Vihreiden kansanedustajaehdokas Matti Helimo kuvattiin marraskuussa 2021 Tampereen Raatihuoneella.

15.2. 19:13

Aamulehti

Tampereen sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) asettuu ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Helimo kertoo, että puolueen suunnalta tuli paljon kyselyjä ehdolle asettumisesta, sillä listalle haluttiin koulutukseen keskittynyt ehdokas. Koulutus on yksi puolueen isoimmista teemoista tulevissa vaaleissa.

”Vihreillä oli tietty määrä paikkoja jäljellä ja päädyimme siihen, että olen siihen viimeiseen paikkaan paras ehdokas. Vaikka päätös oli lopulta nopea, kävimme siitä paljon keskustelua.”

Kaksi apulaispormestaria ehdolla

Helimo on jo toinen Tampereen apulaispormestareista, joka on ilmoittanut lähtevänsä ehdolle kevään vaaleissa.

”Olen tykännyt todella paljon työstäni, ja tämä on ollut ihan unelmahommaa, jossa saa tehdä tosi paljon vaikuttavaa työtä itselleni rakkaiden teemojen parissa. Sen vuoksi tämä asia meni tavallaan eteenpäin vasta viime metreillä,” Helimo kommentoi.

Helimon lisäksi ehdokkuudesta on aikaisemmin ilmoittanut Johanna Loukaskorpi (sd.). Loukaskorpi työskentelee sosiaali- ja terveysasioista vastaavana apulaispormestarina. Tehtävä on päättymässä hyvinvointialueen aloittamisen takia. Loukaskorpi kertoi tammikuussa työskentelevänsä kevään ajan 40 prosenttisesti apulaispormestarina ja 60 prosenttisesti apulaisrehtorina.

Kokoomuksella yksi paikka auki

Tällä hetkellä siis puolet kaupungin apulaispormestareista on ilmoittanut ehdokkuudestaan kevään vaaleissa. Kokoomuksen Aleksi Jäntin sekä sosiaalidemokraattien Pekka Salmen nimeä sen sijaan ei tällä hetkellä ehdokaslistoilla ole.

Sdp:n Pirkanmaan ehdokaslistalla on jo 20 nimeä eli paikat ovat täynnä. Sen sijaan kokoomuksen listalla on edelleen yksi vapaa paikka.

Jäntti toimii tällä hetkellä kaupunkiympäristön palvelualueen lautakunnan puheenjohtajana. Kesällä tehtävä siirtyy ennalta sovitusti Salmelle, jonka elinvoiman ja kilpailukyvyn apulaispormestarin tehtävä siirtyy puolestaan kokoomuksen Ilkka Sasille.

Jäntti on aikaisemmin ilmoittanut olevansa kiinnostunut Tampereen pormestarin paikasta, mikäli pormestari Anna-Kaisa Ikonen valitaan eduskuntaan. Ikonen ilmoitti ehdokkuudestaan helmikuun alussa.

Ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille helmikuun 21. päivä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut