Amerikkalaislehti vieraili Sanna Marinin jalanjäljissä Tampereella – Näin pääministeriä kuvaillaan

Yhdysvaltalainen Politico-verkkolehti vieraili Tampereella ja haastatteli kaupunkilaisia.

Politico kertoo verkkoartikkelissaan, mitä kotikaupunki Tampereen asukkaat ajattelevat pääministeri Sanna Marinista ajattelevat. Suomalaislukijalle vastaajien kommentit ovat tuttuja.

15.2. 12:05 | Päivitetty 15.2. 12:41

Aamulehti

Yhdysvaltalainen Politico kertoo maanantaina 13. helmikuuta julkaistussa artikkelissa vierailleensa pääministeri Sanna Marinin kotikaupungissa Tampereella.

Politicon tekemästä artikkelista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Jutussa lehti kertoo 2. huhtikuuta järjestettävistä eduskuntavaaleista ja toteaa vaaleihin viitaten, että pääministeri Marinilla on kaksi kuukautta aikaa pelastaa työnsä pääministerinä.

Artikkeli käy läpi Marinin nopean nousun politiikan huipulle. Lehti kertoo esimerkiksi Marinin taustasta myymälätyöntekijänä, mutta myös uran suurimmasta käännekohdasta, kun hän nousi pääministeriksi Antti Rinteen erottua tehtävästään loppuvuodesta 2019.

Artikkelissa kerrotaan myös Marinin roolista Tampereen kaupunginvaltuuston jäsenenä. Läpi käydään myös Marinin aikaa valtuuston puheenjohtajana vuosina 2013-2017. Huomiotta jutussa ei jää myöskään pääministerin jämäkkä ote johtaa puhetta valtuuston kokouksissa.

Lehti kertoo myös kysyneensä Marinin kotikaupungin asukkailta, kuinka he pääministerin näkevät. Lehdelle kaupunkilaiset kuvailevat Marinia päteväksi, suoraksi sekä virkistäväksi.

Lehti on haastatellut juttuunsa myös vaateliikkeessä työskentelevää 19-vuotiasta Ira Eklundia. Hän sanoo haastattelussa olevansa vaikuttunut siitä, kuinka Marin on noussut lyhyessä ajassa myymälätyöstä politiikan huipulle.

Vaikka Marin ja hänen työskentelynsä pääministerinä on kerännyt lehden haastattelussa tamperelaisilta pääosin ylistäviä kommentteja, kaupunkilaiset tuovat esille myös huolen siitä, kuinka Marinin ja sdp:n hallituksen aikana valtionvelka on kasvanut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut