Nämä toimijat saivat Pirkanmaalla Business Finlandin innovaatio­rahoitusta – Valmetille 20 miljoonaa euroa

Rahoitusta saaneet yritykset ovat kasvattaneet Business Finlandin mukaan myös vientiään viime vuosina keskimääräistä enemmän.

Valmet sai Pirkanmaalla suurimman potin Business Finlandin innovaatiorahasta. Kuva Tampereen Lentokentänkadun Valmetilta vuodelta 2019.

14.2. 21:18

Aamulehti

Business Finland julkaisi tiistaina yritykset, jotka saivat vuonna 2022 innovaatiorahoitusta. Pirkanmaalla eniten rahoitusta sai Valmet, jolle myönnettiin viime vuonna yhteensä 20 miljoonaa euroa. Toiseksi eniten rahoitusta, noin 16 miljoonaa euroa, sai Tampereen korkeakouluyhteisö.

Tamperelainen langatonta yhteysteknologiaa kehittävä Wirepas sai innovaatiorahoitusta noin 2,5 miljoonaa euroa ja Pirkkalassa sijaitseva kone- ja prosessisuunnittelun yhtiö Black Donuts Engineering 2,3 miljoonaa euroa.

Pirkanmaalla rahoitusta saaneiden listauksen mukaan innovaatiorahaa on saanut myös Teknologian tutkimuskeskus VTT, yhteensä 2,9 miljoonaa euroa.

Business Finlandin tiedotteen mukaan innovaatiorahoitusta saaneiden yritysten omat investoinnit tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan ovat kasvaneet lähes 17 prosenttia. Kasvuvauhti on ollut noin kaksinkertainen yleiseen kasvuun verrattuna.

Rahoitusta saaneet yritykset ovat kasvattaneet Business Finlandin mukaan myös vientiään viime vuosina keskimääräistä enemmän. Yritysten viennin osuus on ollut 31 prosenttia, kun Suomessa yleinen viennin kasvu on samaan aikaan ollut 22 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut