Purkuun vai ei? Perinteisen kyläkoulun kohtalo on auki ja edessä voi olla pitkä pallottelu

Ylöjärven kaupungin ympäristölautakunta haluaa purkaa Karhen koulurakennuksen, vaikka useampi taho katsoo, ettei perusteita purkamiselle ole. Koulun oppilaat ja henkilökunta siirtyivät väistötiloihin elokuussa. Vielä ei ole varmaa, kuinka kauan opetus väliaikaisissa tiloissa jatkuu.

Karhen kyläkoulun kohtalo on vielä arvoitus. Ylöjärven ympäristölautakunta haluaa rakennuksen purettavaksi, mutta esimerkiksi Pirkanmaan maakuntamuseo ja Pirkanmaan ely-keskus haluavat säilyttää rakennuksen.

13.2. 7:05

Aamulehti

Ylöjärven Karhen kyläkoulurakennuksen tulevaisuus on edelleen vaakalaudalla.

Ylöjärven kaupungin ympäristölautakunta äänesti tammikuun lopulla nurin johtavan rakennustarkastajan hallinto-oikeudelle antaman esityksen, jonka mukaan ympäristölautakunnan myönteinen purkulupapäätös tulee kumota ja purkulupahakemus hylätä johtavan rakennustarkastajan päätöksen mukaisesti.

Valituksen ympäristölautakunnan tekemästä purkulupapäätöksestä ovat hallinto-oikeuteen jättäneet Maakuntamuseo, Pirkanmaan ely-keskus sekä Ylöjärvi-seura ry.

Koulurakennus ei ole suojeltu, mutta se sijoittuu Pirkanmaan maakuntakaavan maakunnallisesti arvokkaalle Karhen kulttuuriympäristön alueelle.

Lue lisää: Ely-keskus: Ylöjärven Karhen kyläkoululle ei pidä myöntää purkulupaa

Ympäristölautakunnan puheenjohtaja Markku Uusitalo (kok.) sanoo, ettei muutosesityksen tekeminen ja sitä seurannut äänestys tullut yllätyksenä ja siitä oli keskusteltu etukäteen. Uusitalo sanoo, että ehdotus siitä, että purkamisen sijaan sisäilmaongelmista kärsivä koulurakennus myytäisiin esimerkiksi jollekin yhdistykselle kunnostettavaksi, ei ole realistinen.

Hallinto-oikeuteen tehty valitus viivästyttää uuden koulun rakentamisen aloitusta tästä hetkestä vähintään puolitoista vuotta.

Uusitalon mukaan myöskään suunniteltua urheilukentän kunnostamista ei käynnistetä, sillä on mahdollista, ettei uutta koulurakennusta rakenneta nykyisen paikalle kuten aikaisemmin on suunniteltu.

Uusitalo sanoo, että asian käsittelyssä tulee nyt todennäköisesti aikalisä, eikä hanketta uuden koulun rakentamiseksi käynnistetä ennen kuin hallinto-oikeus on antanut asiassa ratkaisun.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan uuden koulun oli tarkoitus valmistua jo tämän vuoden syksyyn mennessä.

Vs. kaupunkirakennejohtaja Jukka Nurmi sanoo, että rakentamiseen investoidut eurot on siirretty viime vuodelta tälle ja ensi vuodelle. Nurmi sanoo, että rakentamista ei ole tarvetta kiirehtiä, sillä väistötilat ovat toimivat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut