Pirkanmaan jätehuollon toimitusjohtaja vaihtuu – Pasi Muurinen siirtyy energia-alalta jätehuoltoon

Pasi Muurinen on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Tampereen sähkölaitoksella.

Pasi Muurinen haluaa korostaa peruspalveluiden merkitystä jätehuollon työssä.

3.2. 21:27

Aamulehti

Pirkanmaan jätehuollon toimitusjohtajana aloittaa maaliskuun alussa Pasi Muurinen. Nykyinen toimitusjohtaja Harri Kallio siirtyy eläkkeelle tulevan kevään aikana.

Muurinen on aikaisemmin työskennellyt energiatoimialalla asiantuntija-, esihenkilö- ja johtotehtävissä. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri.

”Olen ollut aikaisemmin töissä Tampereen sähkölaitoksella pidemmänkin aikaa ja viime vuodet Elenialla,” Muurinen avaa.

Muurisen mukaan kiertotalous on tällä hetkellä ajankohtainen ala, jossa tapahtuu paljon. Samalla siihen kohdistuu myös odotuksia ja mahdollisuuksia.

”Tietysti ilmastonmuutos ja siihen liittyvät tekijät sekä muut asiat, jotka ovat tällä hetkellä globaalisti pinnalla. Pirkanmaan jätehuolto ja kiertotalous ovat siinä ytimessä tiiviisti mukana.”

Myös teknologian kehittyminen tulee tarjoamaan jätehuollolle uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Muurinen kuitenkin korostaa jätehuollon toimintaa peruspalveluiden äärellä.

”Pitää tarjota laadukkaat, hyvät sekä kustannustehokkaat ja edulliset palvelut, niin että nykyinen yhteiskunta pyörii. Näin kunnallinen jätehuoltotehtävä tulee hoidettua vaatimusten mukaisesti.”

Tulevaisuudessa riittää ratkottavaa

Muurisen mukaan tulevaisuudessa on nähtävä niin kiertotalouden mahdollisuudet kuin sen kiristyvät vaatimukset.

”Niitä pääsemme yhdessä oman väen mutta myös kumppaneiden ja miksi ei sitten asiakkaidenkin kanssa tutkimaan ja ratkomaan. Tämä on tulevaisuuden yhtiö ja toimiala.”

Pirkanmaan jätehuollon toiminnan suhteen Muurinen ei ole vielä tehnyt suurempia linjauksia.

”Pikemminkin niin, että ymmärrämme vahvuudet, ja sen mistä olemme tulleet tähän tilanteeseen. Sen jälkeen katsotaan, miltä tulevaisuus näyttää.”

Uuteen tehtävään tuleva toimitusjohtaja kertoo lähtevänsä täynnä energiaa ja avoimin mielin.

”Tässä pääsee oppimaan uutta ja totta kai pystyn hyödyntämään paljon sitä, mitä minulle on tähän mennessä työuralta tarttunut työkalupakkiin. Yhtä lailla on paljon uutta opittavaa. ”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut