Maavoimat järjestää puolustusharjoitukset Tampereella maaliskuussa – yksityisten maita voidaan ottaa käyttöön

Tarkoituksena on harjoitella yhteistyötä viranomaisten, kuten poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

Maaliskuun harjoituksiin osallistuu muun muassa Panssariprikaatin kalustoa. Tässä kuvassa Marksman-ilmatorjuntapanssarivaunu Panssariprikaatissa Hämeenlinnan Parolannummella 1. helmikuuta 2023.

3.2. 17:59

Maavoimien paikallispuolustusharjoitus maaliskuussa näkyy mahdollisesti Tampereen ja alueen muiden kuntien katukuvassa ja teiden varsilla. Panssariprikaatin tiedottaja Mirva Riihimäki kertoo, että kyse on tavanomaisesta harjoituksesta, joita järjestetään kahdesti vuodessa. Tarkoituksena on harjoitella yhteistyötä viranomaisten, kuten poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

Viime syksyn kuuden paikallispuolustusharjoituksen kokonaisvahvuus oli 6 000 henkilöä. Mukana oli varusmiehiä, reserviläisiä ja puolustusvoimien kantahenkilökuntaa.

Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoituksen alue on laaja. Harjoituksia voidaan pitää Nokialla, Tampereella, Pirkkalassa, Ylöjärvellä, Kangasalla, Orivedellä, Ruovedellä ja Virroilla.

Puolustusvoimilla on oikeus käyttää sotaharjoituksiinsa tilapäisesti myös yksityisten maanomistajien kiinteistöjä. Sillä ei kuitenkaan ole oikeutta käyttää rakennuksia, niihin liittyviä piha- ja puutarha-alueita, korjaamattomia viljelysmaita eikä maa- ja metsätaloudellisia koekenttiä. Mirva Riihimäki sanoo, että yksityiset maanomistajat saavat tiedon etukäteen.

Jos kiinteistön käyttämisestä aiheutuu vahinkoa, puolustusvoimat maksaa käyvän hinnan mukaisen korvauksen. Harjoituksen aikana ilmenneistä vahingoista voi ottaa yhteyttä Pirkanmaan aluetoimistoon. Harjoituksen jälkeen todetuista vahingoista otetaan yhteyttä Panssariprikaatiin.

Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoitus pidetään 6.–10. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut