Ketkä 20 pääsevät Pirkanmaalta eduskuntaan? Tästä joukosta löytyvät vaalien voittajat, häviäjät ja mustat hevoset, Aamulehti laati arvion

Pirkanmaalla on edessä jälleen tiukka ehdokkaiden taisto kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Vaalipiiri sai yhden lisäpaikan, mutta kuka sen vie? Monella puolueella on ehdokaslistallaan todella mielenkiintoisia uusia nimiä, ja osa jatkokautta tavoittelevista kansanedustajista voi olla heidän kanssaan vaikeuksissa. Tässä jutussa Aamulehti arvioi, miten vaaleissa käy, ketkä pääsevät eduskuntaan ja ketkä jäävät rannalle.

Sanna Marin (sd.) ja Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ovat todennäköisiä ääniharavia. Joakim Vigelius (ps.) voi yllättää äänimäärällään ja Oras Tynkkynen (vihr.) tehdä paluun eduskuntaan. Jouni Ovaska on keskustan ykkösnimiä, mutta hänen paikkansa on vaakalaudalla.

12.3. 5:30 | Päivitetty 23.3. 7:54

Aamulehti

Kun eduskuntavaalien vaalipäivään on enää kolme viikkoa aikaa, alkaa vaalijännitys tiivistyä. Pirkanmaalla jaossa on nyt aiemman 19 paikan sijasta 20 paikkaa. Mille puolueelle lisäpaikka menee? Onko Pirkanmaan vaalivoitto jälleen sdp:n ja kokoomuksen kisa vai nouseeko perussuomalaiset mukaan kärkitaistoon? Ketkä nousevat uusina eduskuntaan? Menettääkö joku kansanedustaja paikkansa?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut