Sana Lamminpään ulkoilumajan latukahvilasta on kiirinyt nopeasti – Ulkoilun päätteeksi kauppansa tekevät erityisesti kaksi klassikkoherkkua

Lamminpään ulkoilumajan ympäristössä hiihtäviä ja ulkoilevia hellitään ainakin maaliskuun loppuun saakka. Monen vuoden tauon jälkeen Lamminpään ulkoilumajan tiloihin latukahvilan avannut Essi Makkonen kertoo, että latukahvilaa kerää kiitosta päivittäin.

20-vuotias Essi Makkonen toimii latukahvila Pumpulin yrittäjänä. Makkonen sanoo, että kahvilan ovet ovat avoinna ainakin maaliskuun loppuun saakka. Mikäli hiihtokeli riittää, kahvilatoiminta voi jatkua myös pidempään.

30.1. 7:28

Aamulehti

Tamperelainen Essi Makkonen, 20, toteutti alkuvuodesta parin vuoden takaisen haaveensa latukahvilasta.

Makkonen iloitsee, että asiakkaat ovat löytäneet loppiaisena avautuneen latukahvila Pumpulin nopeasti. Makkonen kertoo, että asiakaskuntaan on muodostunut myös jo oma kanta-asiakasjoukko, jolle lämpimän juoman tai makean herkun ostaminen hiihtolenkin päälle on jo muodostunut tavaksi.

”Ilahduttavaa on, että ihmiset tuovat viikonloppuisin koko perheensä kahvilaan ulkoilun päätteeksi.”

Makkonen kertoo, että latukahvin suosikkituotteet ovat munkki sekä kaakao kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla.

”Kaakao on klassikko ja munkit ovat niin suosittuja, että niitä saa olla lähes jatkuvasti tekemässä lisää, että kaikille halukkaille niitä riittää.”

Iloa yrityksen pyörittämiseen on tuonut myös ihmisten antama kannustava palaute, jota nuori yrittäjä on toiminnastaan saanut.

”Vastaanotto on ollut todella hyvä ja tähän mennessä olen kuullut vain kiitoksia.”

Mikä?

Latukahvila Pumpuli

Sijaitsee Lamminpään ulkoilumajalla osoitteessa Velodromintie 45.

Latukahvilatoimintaa pyörittää tamperelainen Essi Makkonen.

Myynnissä on lämmintä ja kylmää juotavaa sekä laajasti erilaisia makeita syötäviä kuten esimerkiksi pulaa, munkkeja sekä keksejä.

Kahvila on avoinna ainakin maaliskuun loppuun saakka torstaista sunnuntaihin kello 10–20 välisenä aikana.

Hiihtolomaviikolla latukahvila on avoinna joka päivä.

Oivallinen paikka

Makkonen kertoo, että ajatus omasta latukahvilasta syntyi noin kaksi vuotta sitten. Makkonen paljastaa, että idea lähti osittain liikkeelle hänen ahkerasti hiihtoa harrastavalta perheenjäseneltään.

”Äideiltä tulee aina ne parhaat ideat, kuten tämäkin”, Makkonen sanoo ja nauraa.

Makkonen kertoo, että tilaa selvitettiin ahkerasti, mutta lopulta Ylöjärven kaupungin omistama Lamminpään majan tila tuli vastaan kuin tilauksesta.

Myös ulkoilijat ovat varmasti tyytyväisiä siihen, että osan ajasta tyhjillään oleva tila palvelee ulkoilijoita.

”Ainakaan kymmeneen vuoteen tässä ei ole ollut vakituista kahvilatoimintaa, joten varmasti on tervetullut uudistus”, Makkonen sanoo.

Mutta palaako latukahvila nykyiselle paikalleen myös ensi talvena?

Makkonen sanoo, että jos asiaa kysytään asiakkailta, vastaus on varmasti.

”Olen kuitenkin 20-vuotias ja omat suunnitelmat saattavat muuttua lyhyessäkin ajassa, joten mitään en voi valitettavasti luvata”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut