Paikallislehdessä ollut mielipidekirjoitus sai Pälkäneen innostumaan – Havitteli Keravan hylkäämiä asuntomessuja pika-aikataululla

Pälkäne havitteli vuoden 2024 asuntomessuja. Liian kireä aikataulu ja rakentamisen epävarmuus estivät lopulta hankkeen etenemisen.

Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka kertoo, että vaikka asuntomessut eivät toteutuneet, käydyt neuvottelut antoivat kimmokeen sille, että kunnassa voitaisiin mahdollisesti järjestää tulevaisuudessa jokin oma asumisen tapahtuma.

30.1. 6:30 | Päivitetty 30.1. 14:31

Aamulehti

Keravan kaupunki kertoi joulukuussa luopuvansa vuoden 2024 asuntomessuista. Ilmoitus messuista luopumisesta tuli tällöin yllätyksenä Suomen Asuntomessuille, jonka toimitusjohtaja Anna Tapio kuvaili tilannetta murheelliseksi.

Keravan ilmoitus ei jäänyt Pirkanmaalla huomaamatta. Pälkäneen kunnan kunnanjohtaja Pauliina Pikka kertoo, että kunta oli joulun välipäivinä yhteydessä messuorganisaatioon ja jätti myös hakemuksen asuntomessujen järjestämiseksi.

Pikka kertoo, että idea asuntomessujen hakemisesta noin 6 400 asukkaan Pälkäneelle sai alkunsa paikallisessa Sydän-Hämeen Lehdessä olleesta mielipidekirjoituksesta, jossa paikallinen asukas ideoi Pälkänettä messujen järjestämispaikaksi kesällä 2024.

Pikka kertoo, että kirjoituksesta napattiin nopeasti kiinni ja Pälkäne oli yhteydessä messuorganisaatioon. Neuvotteluja ehdittiin käydä muutamia ennen kuin kireän rakentamisaikataulun realiteetit tulivat vastaan.

”Aikataulun haastavuus sekä liian suuret riskit molemmille osapuolille olivat yhdessä sellainen rupeama, ettei asiaa ollut mahdollista edistää. Jo pelkästään rakentajien saaminen tässä aikataulussa on vaikeaa”, Pikka sanoo.

Alue rakentuu joka tapauksessa

Pälkäne suunnitteli Asuntomessujen järjestämisen paikaksi Kostianvirran kylää, jonka ensimmäisen osan kunnallistekniikka on valmis

Vaikka Pälkäne ei nyt saanut messuja, Pikka arvioi, että kunnassa voidaan järjestää tulevaisuudessa mahdollisesti jokin vastaava oma tapahtuma.

”Saimme tästä prosessista kipinää ja nyt kun asumiselle turvallisessa ympäristössä lähellä luontoa on kysyntää, voisi Pälkäne nousta paremmin esille”.

Kostianvirran kylän asemakaava-alue lähtee rakentumaan siitäkin huolimatta, ettei asuntomessuja järjestetä.

”Lähdemme nyt positiivisella mielellä Asta-messuille tonttikampanjan kanssa ja toivomme, että tavoitamme siellä mahdollisimman monta Pälkäneelle rakentamaan kiinnostunutta.”

Täsmennys 30.1.2023 kello 14.31: asuntomessuhakemukseen johtanut mielipidekirjoitus oli Sydän-Hämeen Lehdessä. Aiemmin jutussa ei ollut mainittu lehden nimeä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut