Tampereen ohitustiellä on yksi väli, jossa pelti rytisee erityisesti toiseen suuntaan ajettaessa: ”Siinä mennään lujaa ja toisen perässä kiinni”

Pirkanmaan pelastuslaitokselta toivotaan malttia liikenteeseen, jotta onnettomuuksilta vältyttäisiin. Lauantaina iltapäivällä huono ajokeli vaikutti osaltaan onnettomuuteen myös Tien 3 osuudella, jossa rytisee usein.

Pyhäjärventiellä, Tampereen Lakalaivan liittymän tuntumassa tapahtuu usein tieliikenneonnettomuuksia.

28.1. 18:56

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi lauantaina alkuillasta ajokelin muuttuneen huonoksi tienpintojen liukkauden vuoksi.

Pirkanmaalla heikentynyt ajokeli oli osasyynä myös ainakin kahteen lauantaina iltapäivällä tapahtuneeseen tieliikenneonnettomuuteen.

Onnettomuuksista toinen tapahtui Sappeenvuorentiellä Pälkäneellä ja toinen Pyhäjärventiellä eli Tampereen läntisellä kehätiellä Pirkkahallin ja Lakalaivan välisellä tieosuudella Jyväskylän suuntaan kulkevilla kaistoilla.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoo, että liikenteeseen tarvitaan nyt malttia, jotta onnettomuuksilta vältyttäisiin. Hiltunen sanoo, että erityisesti ajonopeuksiin ja etäisyyksin tulee kiinnittää huomiota.

Tieosuudella, jossa onnettomuus tapahtui tänään Pyhäjärventiellä, pelti rytisee usein. Hiltunen kertoo, että erityisesti Kurikan ja Lakalaivan välillä onnettomuuksia tapahtuu usein. Hiltunen sanoo, että yksi syy onnettomuuksille ovat korkeat ajonopeudet.

”Kun tuosta kameroista katsoo niin siinä mennään aika lujaa ja toisen perässä kiinni. Samaan aikaan vaihdellaan kaistaa, ja näissä tilanteissa ne onnettomuudet sitten syntyvät”, Hiltunen kertoo.

Myös korkeilla liikennemäärillä on todennäköisesti vaikutusta asiaan.

Hiltunen kertoo, että vaikka onnettomuuksia tapahtuu Pyhäjärventiellä molempiin suuntiin kulkevilla kaistoilla, onnettomuusmäärät ovat korkeampia Pirkkalan suunnasta ajettaessa.

Mutta mikä tekee juuri kyseisestä ajosuunnasta erityisen onnettomuusherkän?

Hiltunen arvioi, että alamäki ja hieman kaartuva tie yhdessä korkeiden nopeuksien kanssa voivat vaikuttaa asiaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut