Seuraava talvikausi tuo Nysse-liikenteeseen useita muutoksia – Katso tästä, miten linjojen reitit muuttuvat

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt suunnitelman Nysse-liikenteen seuraavan talvikauden liikenteestä. Kokosimme muutokset yhteen kunnittain.

Seuraavan talvikauden Nysse-liikenteeseen on luvassa useita muutoksia. Muutamien linjojen päätepysäkki esimerkiksi siirtyy Tampereella Keskustorille. Matkustajat kansoittivat Keskustorin linja-autokatosta viime joulukuussa.

26.1. 11:15 | Päivitetty 26.1. 14:15

Aamulehti

Nysse-liikenteen seuraavan talvikauden liikenteestä on tehty päätöksiä. Tampereen kaupunkiseudun joukko­liikenne­lautakunta käsitteli kokonaisuutta kokouksessaan keskiviikkona 25. tammikuuta.

Suunnitelma talvikauden 2023–2024 liikenteestä tehtiin viime syksynä. Suunnitelmassa hyödynnettiin saatuja asiakas­palautteita, saatuja kommentteja ja matkustajamäärän seurantatietoja. Luvassa on muutoksia useiden Nysse-linjojen liikennöintiin.

Seuraavan talvikauden liikennöintisuunnitelma on voimassa 7. elokuuta alkaen kesäkuun alkuun 2024 saakka.

Koostimme muutokset yhteen sen mukaan, miten ne vaikuttavat Nysse-liikenteeseen eri paikkakunnilla.

Tampere

Linja 3: Ratikkaliikenne Santalahteen alkaa elokuussa. Linja päätepysäkki siirtyy siis Pyynikintorilta Santalahteen.

Linja 7Y: Ajetaan jatkossa Orimuskadulta Atanväylän kautta Aitolahdentielle ja sieltä nykyiselle päätepysäkille Nurmiin.

Linja 11: Ei enää kierrä Hatanpään sairaalan pihan kautta. Päätepysäkki Pirkkalassa siirtyy Suupantorilta Pereelle.

Linja 18: Liikennöidään Atalan päätepysäkiltä Aitolahdentien kautta Atanväylälle ja sieltä Piettasenkadun kautta Linnainmaalle.

Linjan 29: Päätepysäkki siirtyy Rissosta Lamminrahkaan. Linja liikennöi jatkossa Orimuskadulta Mäentakusenkadun kautta Heikkilänkadulle.

Linja 30: Päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille. Linja ei enää jatkossa aja Pirkkalassa Pereen kautta.

Linjan 31: Päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille.

Linja 34: Linja lakkautetaan nykyisellä reitillään ja korvataan linjalla 36B. Yhteys Peltolammilta Pirkkalaan on jatkossa vaihdollinen.

Linjalle 36: Linjalle perustetaan kaksi reittivariaatiota, linjat 36A ja 36B. Linja 36A ajaa Hervannasta Pirkkalaan, linja 36B Pirkkalan teollisuusalueelle. Kokonaisuudessaan linjasta 36 mahdollistaa jatkossa yhteyden Taatalan ja Hatanpään yläkouluille.

Linja 37: Reitti muuttuu niin, että linja mahdollistaa yhteyden Atalasta ja Tasanteelta Takahuhdin koululle.

Muutokset Kangasalla

Liikennöinti uudelle Lamminrahkan asuinalueelle alkaa.

Linja 29: Päätepysäkki siirretään Rissosta Lamminrahkaan. Lisäksi linjan reittiä muutetaan välillä Risso–Linnainmaa niin, että se kulkee Orimuskadulta Mäentakusenkadun kautta Heikkilänkadulle.

Muutokset Lempäälässä

Linja 58: Vuorotarjontaa muutetaan. Jatkossa arjen ruuhka-aikoina liikennöiden 30 minuutin sijaan tunnin välein. Muutoksen syyksi kerrotaan vähäinen matkustajamäärä.

Muutokset Nokialla

Nokian alueella linjastomuutokset toteutetaan jo päätetysti kesäkaudella 2023. Sammaliston ja Siuro–Linnavuoren alueella lisätään viikonloppuliikennöintiä.

Linja 70: Siirtyy liikennöimään Harjuniitystä Nokian aseman kautta Tampereen Keskustorille.

Linja 71: Liikennöi jatkossa Nokian aseman ja Tampereen Tesoman välillä.

Linja 72: Linja jakautuu kahdelle haaralle, linjalle 72A ja 72B. Linja 72A liikennöi reittiä Keho–Vihola–Nokian asema–Keskustori, linja 72B välillä Keho–Koskenmäki–Nokian asema–Keskustori.

Linjat 73 ja 74: Uudet Nokian sisäiset linjat aloittavat liikennöinnin. Tavoitteena on parantaa yhteyksiä M-lähijunille.

Linja 79: Linjan Nokia–Pirkkala yhteyksiä vähennetään.

Muutokset Pirkkalassa

Linja 30: Linja ei enää jatkossa liikennöi Pereen kautta. Tampereella linjan päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille.

Linja 11: Päätepysäkki siirtyy Suupantorilta Pereelle.

Linja 34: Linja lakkautetaan ja korvataan uusilla linjoilla 36A ja 36B. Linja 36A liikennöi Pirkkalasta Lahdesjärvelle ja Hervantaan, linja 36B ajaa Linnakallion ja Huovin teollisuusalueille.

Linja 39: Aiempien Perä-Pirkkalan kouluyhteyksien lisäksi linjalla pääsee jatkossa Kyöstin ja Soljan alueilta Kirkonkylän koululle. Muutoksen syy on Pirkkalan muuttunut koulupolku.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla sijaitsevien oppilaitosten tarvitsemat yhteydet toteutetaan erillisellä linjalla Suupan ja lentoaseman välillä.

Muutokset Ylöjärvellä

Linja 80A: Linja ajetaan jatkossa Siltatien kautta.

Linja 80Y: Linja siirtyy ajamaan Haaviston sijaan suoraan Kuruntieltä Kauraslammelle.

Linja 80: Sunnuntaivuoroja lisätään. Jatkossa kaikki linjan haarat liikennöivät sunnuntaisin tunnin välein.

Oikaisu 26.1.2023 kello 14.13: Linjan 37 reitissä oli virhe. Jutussa väitettiin virheellisesti, että reitti muuttuu niin, että linja mahdollistaa yhteyden Atalasta Takahuhdin koululle Tasanteelle. Takahuhdin koulu sijaitsee Takahuhdissa, ei Tasanteella. Reitti 37 muuttuu niin, että linja mahdollistaa yhteyden Atalasta ja Tasanteelta Takahuhdin koululle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut