Ikaalisiin investoidaan tänä vuonna 10 miljoonan euron sähkövarasto – Näin sitä aiotaan hyödyntää

Sveitsiläisyrityksen rakentama varasto liitetään Leppäkosken Sähkön jakeluverkkoon. Korkeisiin sähkönhintoihin varasto ei valitettavasti tarjoa helpotusta.

Leppäkosken sähkö ei osallistu rahallsiesti investointiin, kertoo Leppäkoski groupin toimitusjohtaja Juha Koskinen.

22.1. 19:39

Aamulehti

Sveitsiläinen MW-Storage Nordic rakentaa 15 megawatin sähkövarastoa Ikaalisiin, Leppäkosken Sähkön sähköaseman viereiselle tontille. Akkuteknologiaan perustuvan energiavaraston on tarkoitus valmistua vielä vuoden 2023 aikana.

Sähkövarasto liitetään Leppäkosken Sähkön jakeluverkkoon. Leppäkoski Group ei kuitenkaan osallistu 10 miljoonan euron investointiin rahallisesti.

Leppäkoski Groupin toimitusjohtaja Juha Koskinen kertoo, että varastosähköä myydään säätösähkömarkkinoille. ”15 megawatin sähkövarastosta tulee yksi pieni osa säätösähkömarkkinaa. Valtakunnan mittakaavassa sen vaikutus on pieni.”

Varastosta ei valitettavasti ole suoraan apua kuluttajien korkeisiin sähkönhintoihin. Säätösähköä kuitenkin tarvitaan silloin, kun sähkön kulutus on jostain syystä tuotantoa isompaa. Tällaisissa tilanteissa sähköverkon taajuus laskee ja tilanne vaatii nopeaa tasapainotusta. Ikaalisiin rakentuvan sähkövaraston tyyppiset akustot toimivat erityisesti sähköverkon nopeiden tehovaihteluiden tasapainottamisessa.

Suunnitteilla sähkövarasto Nokialle

Leppäkoski Group on selvittämässä parhaillaan teollisen kokoluokan sähkövaraston sijoittamista myös Nokian voimalaitokselle.

”Tämä olisi meidän oma investointimme”, Juha Koskinen kertoo.

Havainnekuva näyttää, millainen Ikaalisiin rakentuvasta sähkövarastosta tulee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut