Helikopteri lentää viikonloppuna matalalla Tampereen, Pirkkalan ja Ylöjärven taivaalla – tästä on kyse

Lämpökameralla varustettu helikopteri lensi Ylöjärven ja Länsi-Tampereen yllä perjantaina. Kuvauslennot jatkuvat sään salliessa kohti itää sunnuntaina auringonlaskun jälkeen.

Helikopterin lämpökamera paljastaa kaukolämpöverkosta mahdolliset vuoto- ja eristevauriopaikat.

21.1. 15:38

Aamulehti

Perjantaina auringon laskun jälkeen Ylöjärven ja Länsi-Tampereen taivaalla saattoi bongata kummallisen, matalalla edestakaisin sahaavan helikopterin. Kopteri nousi ilmaan Lielahden voimalaitokselta.

Kolmensadan metrin korkeudessa lentävä helikopteri kuvaa Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpöverkkoa lämpökameralla ja etsii mahdollisia vuoto- ja eristevauriopaikkoja.

Tampereen Sähkölaitoksen verkkopäällikkö Marko Pajunen kertoo, että kopteri sai perjantaina kuvattua noin puolet kaukolämpöverkosta. Lauantaina pilvet ovat niin matalalla, että lentäminen ei onnistu, mutta jos sää sallii, verkon kuvaaminen jatkuu sunnuntaina auringonlaskun jälkeen kohti itää.

”Kuvauslennot ovat aina kelien puolesta melkoista kyttäämistä. Tämän viikonlopun lennot oli tarkoitus tehdä jo viime syksynä, mutta vasta nyt aikataulut ja ilmat on saatu sopimaan edes jotenkuten yhteen”, Pajunen kertoo.

Lähes aina löytyy korjattavaa

Kun koko kaukolämpöverkko on saatu kuvattua, lämpökamerakuvat käydään läpi Tampereen Sähkölaitoksella. Silloin selviää, paljastuuko kaukolämpöverkosta vuoto- tai eristevauriopaikkoja.

”Käytännössä jotain huollettavaa löytyy joka lennolla”, Pajunen kertoo.

Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpöverkko tutkitaan lämpökameralla kahdesti vuodessa. Jos viikonlopun lennot saadaan säiden puolesta maaliin suunnitelmien mukaan, seuraavat lennot ovat edessä todennäköisesti ensi syksynä.

Kuvauslennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä vähän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut